Simone Lamsma

Simone Lamsma én Bruckner 1

Wagner / Sibelius met Simone Lamsma / Bruckner

  • Symfonisch
  • romantisch
  • solisten
  • 60-90 middelgrote bezetting
  • Orkest 70 pers.
  • Pauze

Ietwat ongerust was Alpesh Chauhan wel, de avond dat zijn ouders kwamen luisteren toen hij Bruckner dirigeerde. Ze hadden de klassieke muziek nog maar net ontdekt. Zouden zij de majestueuze structuren van zijn lievelingscomponist kunnen waarderen? Maar na afloop stapte zijn vader enthousiast zijn kleedkamer binnen en vergeleek de symfonie met een rit op de Oriënt Expres. Een indrukwekkende trein die nooit stopt. En zo raadt maestro Chauhan jou aan te luisteren: ga achterover zitten, laat je meevoeren en geniet van de prachtige vergezichten vanuit Bruckners Eerste symfonie, die hij zelf ‘’s kecke Beserl’, zeg maar ‘het brutale meisje’ noemde. Voor de pauze schittert topvioliste Simone Lamsma in het vuur en ijs van Sibelius’ beroemde Vioolconcert. Het orkest opent met een van Bruckners grootste idolen Richard Wagner. Zijn ouverture Der fliegende Holländer is een symfonisch feestje.

Programma

Der fliegende Holländer: ouverture Wagner
Vioolconcert Sibelius
Symfonie nr. 1 (Linzer Fassung) Bruckner

Waarom je Bruckner 1 niet mag missen! 

Bruckner stond bekend om zijn vernieuwende gebruik van harmonieën en structuren en de Eerste Symfonie is hier geen uitzondering op. Door het combineren van traditionele vormen met gedurfde harmonische experimenten, creëerde hij een symfonie die zowel vertrouwd als revolutionair aanvoelt.

Deze symfonie is doordrenkt van emotionele diepgang en expressie. Van krachtige crescendo's tot serene passages, Bruckner weet de luisteraar te raken op een diep persoonlijk niveau en creëert een ervaring die lang blijft nazinderen.

Ondanks dat het meer dan een eeuw geleden is gecomponeerd, blijft Bruckner 1 relevant en inspirerend voor hedendaagse luisteraars. De universele thema's van menselijke emotie en verlangen resoneren nog steeds sterk en maken deze symfonie tot een tijdloos meesterwerk.

Beschikbare tickets

Ticketprijs € 12,50 - € 52,50

Achtergrondinformatie

Simone lamsma

Solist

Simone Lamsma

Alpesh Chauhan

Dirigent

Alpesh Chauhan

Tickets & Uitvoeringen

zondag 29 september
14:15
Muziekgebouw Eindhoven
Eindhoven
€ 12,50 - € 52,50

Gerelateerde concerten