Lr Philaround0130

Artistieke leiding

Al 10 jaar vertellen we met onze muziek de meest uiteenlopende verhalen van componisten uit alle tijden, windstreken en stijlen aan ons publiek.

Artistieke commissie van Philzuid

Philzuid heeft een artistieke commissie bestaande uit meerdere musici uit het orkest. Regelmatig vindt overleg plaats met de artistieke commissie, de intendant, programmeur en chef-dirigent. In dit overleg wordt gesproken over het artistieke beleid, het artistiek functioneren van het orkest, de toekomstige programmering en de evaluatie van gerealiseerde producties. De artistieke commissie heeft een adviserende functie aan de intendant.

Ulrike Niehoff philzuid artistiek programmeur u

Ulrike Niehoff, artistiek programmeur a.i.

Ulrike Niehoff is een ervaren, gepassioneerde en vooruitdenkende kunstmanager en programmamaker met een grote staat van dienst in de klassieke muzieksector. Na 20 jaar in leidinggevende posities te hebben gewerkt, onder andere bij het Koninklijk Concertgebouworkest, de Wiener Symphoniker en het Festival Grafenegg, zet ze haar kennis, ervaring en uitgebreide internationale netwerk in als onafhankelijk artistiek en strategisch consultant, om culturele instellingen te adviseren over artistieke ontwikkeling, maatschappelijke relevantie en publieksontwikkeling. 

Ulrike vervult de functie van artistiek programmeur voor Philzuid tijdelijk. Ze ondersteunt de intendant in de programmering van seizoen 2024-2025 en 2025-2026.

Philzuid duncan ward chef dirigent

Duncan Ward, chef-dirigent

De Britse dirigent Duncan Ward (1989) is geboren in Kent, Engeland in een niet-muzikale familie. Hij had al vroeg interesse in muziek en oriënteerde zich breed: door zelf te spelen (piano en hoorn), door te luisteren, te componeren en te dirigeren. Inmiddels is hij één van de meest veelzijdige dirigenten van zijn generatie met een indrukwekkend CV. Duncan Ward werkt regelmatig met orkesten als Orchestre de Paris, Staatskapelle Dresden, Londen Symphony Orchestra, Vienna Radio Symphony en Deutsche Kammerphilharmonie Bremen. 

In januari 2020 werd Duncan door het Festival d’Aix-en-Provence benoemd tot Artistiek Leider van de Mediterranean Youth Orchester, een functie die hij tot 2023 bekleedt. 

Meer over Duncan