Web Edu Venlo0007

Samenwerkingen

Philzuid werkt met diverse instellingen samen om de impact van muziek bij kinderen te vergroten

IMG 20211104 133202

Stichting IMC Weekendschool

De doelgroep waar Philzuid een stapje extra voor zet zijn leerlingen van scholen uit krachtwijken. Immers, ieder kind moet mee kunnen doen in de maatschappij, onafhankelijk van de thuissituatie. Inclusief cultuur-onderwijs is daarvoor van groot belang. Kinderen leren door podiumkunst open te staan voor nieuwe ervaringen. Hun spontane reacties maken het makkelijk om ze vanuit het hart les te geven. Iedere nieuwe ervaring is voor hen een cadeautje.

lees meer

Brabant Menu

Brabant Menu is het samenwerkingsverband tussen de Brabantse gezelschappen Theater Artemis, De Stilte, Philzuid, House of Nouws en Schippers&VanGucht die allemaal de opdracht hebben podiumkunst voor de jeugd te produceren. Doel: zo veel mogelijk kinderen in aanraking brengen met kwalitatief hoogstaande voorstellingen, met dans, theater, muziek of een combinatie daarvan. 

lees meer

Philzuid Brabant menu
Philzuid BIS BIS BIS

bis!bis!bis!

Onder de noemer bis!bis!bis! bieden de drie Limburgse BIS-gezelschappen, theatergezelschap Het Laagland, SALLY Dansgezelschap Maastricht en Philzuid, voortaan samen hun educatieve aanbod voor Limburgse scholen aan. Gezamenlijk willen we op deze manier zoveel mogelijk scholen inspireren om hun leerlingen via professioneel aanbod kennis te laten maken met cultuur. Ieder gezelschap heeft zijn eigen kernaanbod: theater, dans of muziek. Samen werken we aan een compleet, kwalitatief hoogwaardig podiumkunstenaanbod voor Limburgse scholen.

lees meer

Meer Harmonie in de Samenleving

Investeer in de toekomst, investeer in duurzame en kwalitatieve muzikale ontwikkeling op de basisschool! Muziek geeft kinderen aantoonbaar een goed fundament bij hun ontwikkeling. Deze kernwaarden van Meer Harmonie in de Samenleving (MHIDS) sluiten perfect aan bij de educatieve doelstellingen van Philzuid. Vandaar dat we met veel enthousiasme samenwerken met dit uitgebreide muziekprogramma op de basisscholen van Brunssum, Landgraaf en Kerkrade.

lees meer

Philzuid meer harmonie in de samenleving