Duncan Ward

Ontdek onze dirigenten

Naast onze chef-dirigent nodigt Philzuid per seizoen veel dirigenten uit voor de meest uiteenlopende concerten

Duncan Ward March 2023 T721475 Medres

Duncan Ward, onze chef-dirigent

De Britse dirigent Duncan Ward (1989) is geboren in Kent, Engeland in een niet-muzikale familie. Hij had al vroeg interesse in muziek en oriënteerde zich breed: door zelf te spelen (piano en hoorn), door te luisteren, te componeren en te dirigeren. Inmiddels is hij één van de meest veelzijdige dirigenten van zijn generatie met een indrukwekkend CV. Duncan Ward werkt regelmatig met orkesten als Orchestre de Paris, Staatskapelle Dresden, Londen Symphony Orchestra, Vienna Radio Symphony en Deutsche Kammerphilharmonie Bremen. In januari 2020 werd Duncan door het Festival d’Aix-en-Provence benoemd tot Artistiek Leider van de Mediterranean Youth Orchester, een functie die hij tot 2023 bekleedt. 

Wil je meer weten over Duncan?

Lees meer

More informatie about Duncan?

click here to read the English version

Marc Soustrot, eredirigent

Marc Soustrot staat bekend als een inspirerende orkestleider, een veeleisende operadirigent en een recording artist van aanzien. Hij heeft gewerkt met enkele van de meest gerenommeerde musici en ensembles in Europa en daarbuiten sinds zijn debuut meer dan vier decennia geleden. 

Soustrot is momenteel chef-dirigent van het Aarhus Symphony Orchestra in de tweede stad van Denemarken en voltooide in 2019 een markante ambtstermijn als chef-dirigent van het Malmö Symphony Orchestra in Zweden. Marc Soustrot heeft in november 2022 de Franse meesterwerken Fauré, Boulanger, Bizet en Saint-Saëns met Simone Lamsma gedirigeerd. Het is elke keer bijzonder als Marc op de bok van Philzuid staat.

Soustrot Marc Christoffer Lomfors bewerkt deklank
Edadfadsf

Ed Spanjaard, honorair dirigent

Dirigent en pianist Ed Spanjaard is een unieke persoonlijkheid in het huidige klassieke muzieklandschap van Nederland. Succesvol zowel op het concertpodium als in de orkestbak, heeft hij affiniteit met een breed scala aan muziekgenres, van klassiek tot hedendaags. Ed Spanjaard bouwde in zijn jaren als chefdirigent van het Limburgs Symfonie Orkest een uitgebreid repertoire op, met programma's gewijd aan componisten als Bartók, Bruckner, Dvořák, Messiaen, Ravel en Debussy. 

Ed Spanjaard dirigeert het programma Requiem: tijd voor bezinning van 2 t/m 5 november. Mahler, Tawfiq en Fauré staan op het programma. 

Maak kennis met de dirigenten voor ons jubileumseizoen 2023-2024

We vieren feest dit seizoen: 10 jaar Philzuid! En daarom hebben we een veelzijdig, uitbundig, verrassend, energiek, vernieuwend, meeslepend en kleurrijk programma voor jou samengesteld. We zijn er trots op dat in dit jubileumseizoen de volgende top-dirigenten op onze bok staan! Samen met hun gaan we vele geluksmomenten beleven.