LR024theater

Wij laten iedereen onvergetelijke geluksmomenten beleven

Dat is onze missie, dat is waar wij voor gaan en wat we voor jou willen betekenen.

Alles valt op z’n plek

Wij zijn een orkest ván en vóór iedereen. We verleggen voortdurend onze grenzen door op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen waarmee we mensen van alle leeftijden raken in hart, hoofd en ziel. Vanuit Eindhoven en Maastricht zijn wij verbonden met alle inwoners van Noord-Brabant, Limburg en Zeeland, maar ook ver daarbuiten, in binnen- en buitenland. Wij laten iedereen onvergetelijke geluksmomenten beleven. Wij zijn hét symfonieorkest van het Zuiden.

Continu VERNIEUWEN zit in ons bloed: We zijn geluksmakers

Een belangrijke kernwaarde voor Philzuid is 'vernieuwen'. Wij zijn een veelzijdig orkest dat continu bezig is met vernieuwen. We staan bekend om onze grote symfonische concerten met bekende muziekwerken in alle concertzalen in Zuid-Nederland en daarbuiten, maar we zijn ook makers. We zoeken steeds weer onze grenzen op. We bedenken en creëren nieuwe concertformules op onverwachte locaties. We doen onderzoek naar veranderingen in de wereld van de klassieke muziek binnen het Maastricht Centre for the Innovation of Classical Music (MCICM). Het MCICM is een interdisciplinair onderzoekscentrum waarin het orkest, Universiteit Maastricht en Zuyd Hogeschool samenwerken. Het orkest vervult daarin een laboratoriumfunctie, het brengt nieuwe ideeën direct in praktijk.

Ook zijn wij trots op ons uitgebreide educatieve programma’s. Kleine ensembles met musici uit het orkest reizen naar basisscholen om leerlingen live klassieke muziek te laten ervaren. In de theaters of concertzalen ontmoeten leerlingen van het primaire en voortgezet onderwijs het hele symfonieorkest en doen ze actief mee in onze voorstellingen.

Phil Zuid verbinders

Wij zijn geluksdelers door te VERBINDEN

We zijn verbinders op alle fronten. Een tweede kernwaarde in onze organisatie. We spelen in op maatschappelijke onderwerpen en gebeurtenissen. We hebben een levendige band met de Zuid-Nederlandse samenleving. We zijn er in de eerste plaats voor de inwoners van Noord-Brabant, Limburg en Zeeland. In deze regio, het grootste deel van Nederland, zijn we niet meer weg te denken met grote publieksevenementen als Opera op de Parade en Opera Sing Along in ’s-Hertogenbosch. Wat dacht je van het Liberation Concert in Margraten of onze spraakmakende optredens op festival Cultura Nova in Heerlen en natuurlijk de populaire Vastelaovend- en Carnavalsconcerten in Limburg en Brabant. Van grote betekenis zijn ook de verschillende samenwerkingen, zoals met hedendaags muziekfestival November Music in ’s-Hertogenbosch, met amateurmusici en met aanstormend talent van de conservatoria van Maastricht en Tilburg in de Orkestacademie. Ook maken we verbinding met het bedrijfsleven, zoals tijdens inspirerende business-events zoals onze Philinspired en diverse op maat gemaakte arrangementen.

We zijn geluksbrengers en willen VERRASSEN

Daar staan wij voor opgesteld. Met elk concert, elke uitvoering, elk project willen we verrassen en mensen een beetje geluk laten beleven. Verrassen is ónze derde kernwaarde. Iedereen die een concert bezoekt, ervaart emotievolle momenten. Het zijn momenten van verbazing en verwondering, van innerlijke rust tot inspiratie en van bezinning tot het krijgen van extra energie. Ons doel is dat iedereen deze geluksmomenten gaat voelen met onze muziek. En hoe mooi is het dat het eerste woordje van onze oude naamgeving philharmonie eenzelfde klank heeft als het Engelse woordje Feel. Het woord ‘Phil’ spreek je uit als ‘Feel’. Door achter het woord ‘Phil’ allerlei gevoelens te plaatsen, kan iedereen zelf invullen hoe een geluksmoment beleefd en gevoeld wordt: Van Phil Good, Phil Amazing, Phil Nice, Phil Wonderfull, tot Phil Relaxed, Phil Special. Kortom, een eindeloze inzetbaarheid van woorden die geluksmomenten van mensen beschrijven als zij onze muziek beleven. Deze ambitie heeft geleid tot het aanpassen van onze naamgeving van philharmonie zuidnederland naar Philzuid!