Simone lamsma

Simone Lamsma

Solist

Biografie Simone Lamsma

Simone Lamsma begint als vijfjarige met viool spelen. Op haar elfde verhuist ze naar Engeland om aan de Yehudi Menuhin School te studeren bij professor Hu Kun. Op veertienjarige leeftijd maakt ze haar debuut met het 1e vioolconcert van Paganini en dat wordt zeer enthousiast ontvangen door de pers en het publiek.

Simone studeerde verder aan de Royal Academy of Music en later bij Professor Maurice Hasson. Ze was de jongste student ooit die het Bachelor of Music programma volgde; ze studeerde als negentienjarige cum laude af met verschillende prestigieuze onderscheidingen!

In 2011 wordt Simone Lamsma benoemd tot ‘Associate of the Royal Academy of Music’. Een onderscheiding voor studenten die een significante en onderscheidende bijdrage hebben geleverd in hun vakgebied.

Simone heeft met haar uitgebreide repertoire van ruim 60 vioolconcerten gesoleerd bij veel orkesten. In 2009 treedt ze live op in het programma Zomergasten van de VPRO. Een bijzonder hoogtepunt is een televisie-uitzending door NPS Podium van haar uitvoering van het Eerste vioolconcert van Sjostakovitsj. Ook wordt er een 40 minuten lange documentaire over Simones leven gemaakt.

In 2011 speelt ze het Vioolconcert van Mendelssohn in aanwezigheid van de leden van de koninklijke familie. In 2014 is Simone Lamsma te zien als jurylid in het programma ‘Het orkest van Nederland’ op RTL 4.

Prijzen

  • eerste prijs Nationaal Vioolconcours Oskar Back in 2003
  • eerste prijs Benjamin Britten-international vioolconcours in 2014
  • eerste prijs Chinees internationaal vioolconcours in 2005
  • zilveren medaille International Vioolconcours van Indianapolis in 2006
  • VSCD Klassieke Muziekprijs in de categorie Nieuwe Generatie in 2010

Meer informatie over Simone Lamsma is te vinden op haar eigen website: https://simonelamsma.com/

Concerten