Muziekgebouw eindhoven 2

Muziekgebouw Eindhoven

Ontstaan van Muziekgebouw Eindhoven 

Muziekgebouw Eindhoven, oorspronkelijk Muziekcentrum Frits Philips - opende in 1992 haar deuren in het overdekte winkelgebied Heuvel aan de Markt. Dit complex ligt midden in het centrum van de stad. Het Muziekgebouw Eindhoven werd in eerste instantie vernoemd naar Frits Philips, de zoon van een van de oprichters van de Philipsfabrieken. Na de verbouwing rond 2010 werd de naam gewijzigd in Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven. Later werd dit steeds vaker Muziekgebouw Eindhoven genoemd. 

Het complex beschikt over twee zalen met capaciteiten van circa 400 en 1250 bezoekers en is sinds de verbouwing in 2010 van alle gemakken voorzien.

Welke muziek kan ik in Muziekgebouw Eindhoven verwachten?

Muziekgebouw Eindhoven is een complex met internationale allure. De programmering richt zich met name op klassieke muziek, jazz en pop. Regelmatig bezoeken wereldberoemde orkesten en solisten de Lichtstad en treden ze op in het Muziekgebouw Eindhoven. Daarnaast biedt het muziekgebouw een podium aan jong talent en zijn er regelmatig samenwerkingen met onder meer poppodium De Effenaar en het Van Abbe Museum. 

Muziekgebouw eindhoven

Philzuid & Muziekgebouw Eindhoven

Sinds de oprichting in 1992 is Muziekgebouw Eindhoven onze thuisbasis in Eindhoven. Hier hebben we inmiddels al vele concerten mogen spelen. Of je nu een liefhebber bent van verfijnde symfonieën of meeslepende live optredens, bij ons kan de (klassieke) muziekliefhebber genieten van een onvergetelijke ervaring. Met een rijke programmering die wereldberoemde orkesten, solisten en aanstormend talent omvat, staat Philzuid & Muziekgebouw Eindhoven garant voor muzikale hoogtepunten die je niet wilt missen. Bezoek ons en laat je meevoeren door de prachtige klanken en het bruisende culturele leven in Eindhoven.

Enkele hoogtepunten uit onze rijke geschiedenis in Eindhoven:

  • Jubileumconcert
  • Bachs Matthäus-Passion
  • Familieconcert At the Movies
  • Beethovens Beroemdsten

Ben je benieuwd naar onze komende concerten in Muziekgebouw Eindhoven? Bekijk dan onze agenda! 

 Bekijk agenda

Contact
Tickets040 2442020 | tickets@mgehv.nl
Zalen
Grote zaal:max. 1250 personen
Kleine zaal:max. 400 personen

Concerten