Theater aan het vrijthof

Theater aan het Vrijthof Maastricht

Theater aan het Vrijthof in Maastricht

Theater aan het Vrijthof bekleedt de positie van centrale actor binnen het culturele weefsel van de stad Maastricht en de omliggende (Eu)regio door zijn eigen uitgebreide artistieke en brede programmering (hoofdzakelijk in het Theater & AINSI) en door de festivals Musica Sacra Maastricht, Nederlandse Dansdagen, festival jong en tijdens Tefaf and the City.

Theater aan het Vrijthof is 'de huiskamer van Maastricht', is er voor alle Maastrichtenaren, maar ook voor alle cultuur- en kunstliefhebbers uit de Euregio, een plaats waar gastvrijheid, zowel naar artiesten en ensembles als naar bezoekers en organisaties, centraal staat, waar integrale kwaliteit de norm is en de doelstelling een lage instapdrempel voor alle doelgroepen in de maatschappij te garanderen, voorop staat. 

De missie en positie van Theater aan het Vrijthof steunt op 2 belangrijke pijlers, enerzijds de eigen programmering podiumkunsten en muziek, anderzijds de receptieve, faciliterende werking.

De professionele identiteit en corebusiness van Theater aan het Vrijthof wordt bepaald door de eerste pijler: de eigen artistieke en brede (schouwburg)programmering. Met deze beoogt het Theater alle groepen binnen de Maastrichtse bevolking en omgeving te bereiken, neemt het Theater zijn provinciale functie als grootste culturele actor in de hoofdstad van de provincie waar en belichaamt het samen met Parkstad Heerlen Theaters deze rol voor de provincie in zijn geheel, profileert het zich als één van de grote theaters in de Euregio, samen met Théâtre de La Place in Luik en CCHA in Hasselt, en behoort het tot de 9 grote schouwburgen van de kernsteden in Nederland.

Theater aan het Vrijthof Maastricht
TAHV
Theater aan het Vrijthof Maastricht
TAHV

Theater aan het Vrijthof en Philzuid 

Samen zorgen we ervoor dat de band met de regio  op allerlei manieren onderhouden: van Limburgse Kerst en de unieke samenwerking met amateurs tot de populaire Carnavals- en Vastelaovendconcerten. Philzuid staat midden in de samenleving en ziet kunst en muziek niet alleen als iets voor in de concertzaal, maar als een belangrijke relatie met de gemeenschap en daarmee de levenskwaliteit van alle inwoners in Zuid-Nederland. 

Van avontuurlijke Nederlandse en wereldpremières tot geliefde klassiekers, en van groots opgezette werken tot intieme kamermuzikale settings: alles komt voorbij in Theater aan het Vrijthof. 

Contact
Uitbalie043 3505555 | uitbalie@theateraanhetvrijthof.nl
Zalen
Grote zaal:max. 915 personen

Concerten