Philharmonie zuidnederland dirigenten Ed Spanjaard

Requiem: tijd voor bezinning

2 t/m 5 november, Heerlen, Breda, Tilburg, Eindhoven

Mahler / Tawfiq / Fauré

  • Symfonisch
  • ontroerend
  • solisten
  • koor
  • <60 kleine bezetting
  • Tijdsduur 1:35 u
  • Orkest 42 pers.
  • Pauze
‘O roosje rood…’ die gezongen melodie van Urlicht bloeit op uit het diepst van de ziel. Het koor o.l.v. Hans Leenders brengt deze muziek uit Mahlers Opstandingssymfonie a-capella en dat vormt de opmaat voor dit troostrijke concertprogramma. Honorair dirigent Ed Spanjaard dirigeert twee requiems die een andere kijk op het leven bieden. Requiem des Fleurs et des Nuages van Tawfiq is een lofzang op het leven, waarin niet de angst voor de dood regeert, maar een wereld vol natuur en weelderige wolken. ‘Alsof hij wilde benadrukken dat de ziel van zijn zinnelijke, fonkelend georkestreerde werk fluïde is en aardse grenzen overstijgt’, aldus NRC. En hét Requiem van Fauré, een van dé meest geliefde dodenmissen. In Fauré’s eigen woorden: ‘Een heel menselijk gevoel van hoop en vrede.’

Programma

Urlicht Mahler
Requiem des Fleurs et des Nuages Tawfiq
Requiem Fauré

Een meeslepende, muzikale avond

Beleef een gedenkwaardige avond vol ontroerende klanken en hemelse muziek tijdens het indrukwekkende concert onder leiding van dirigent Ed Spanjaard. Met een ensemble van getalenteerde solisten, waaronder Carina Vinke, Vincent Kusters en Irene Carpentier, en Studium Chorale belooft deze avond een emotionele en spirituele reis te worden.

We openen het concert met het ontroerende 'Urlicht' van Mahler, a capella gezongen door Studium Chorale onder leiding van Hans Leenders. Laat je ziel beroeren en je meenemen naar een wereld van innerlijke rust en sereniteit. Vervolgens worden we ondergedompeld in het meeslepende 'Requiem des Fleurs et des Nuages' van Tawfiq, een eigentijdse componist die je zal verrassen met zijn innovatieve en diepgaande muzikale taal. Met als solist Carina Vinke.

Daarna betoveren de hemelse klanken van het 'Requiem' van Fauré ons, waarbij de solisten Vincent Kusters en Irene Carpentier als engelen zullen zingen en samen met Studium Chorale de muziek tot leven zullen brengen.

Mis deze unieke gelegenheid niet om te genieten van een avond vol meeslepende en spirituele muziek. 

Wolfgang pr photo 04

Wolfgang app

Bij Mahlers Urlicht, Tawfiqs Requiem des fleurs et des nuages en Faurés Requiem is de Wolfgang-app beschikbaar. Wolfgang is een smartphone app voor live klassieke muziek. Terwijl het orkest speelt, vertelt Wolfgang waarover de muziek gaat en de betekenis van wat u op dat moment hoort. Download Wolfgang gratis in de App Store (iOS) of Play Store (Android). De Wolfgang-app is mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van Philzuid.

 

Helaas, deze voorstelling is afgelopen.

Bekijk lovende recensies of ga voor een actueel aanbod van onze voorstellingen naar de concertagenda.

Achtergrondinformatie

Edadfadsf

Dirigent

Ed Spanjaard

Vinke Carina Hans Hijmering fotografie

Solist

Carina Vinke

Studium Chorale

Koor

Studium Chorale

Carpentier Irene LR

Solist

Irene Carpentier

Custers Vincent LR

Solist

Vincent Custers

Parkstad Limburg Theater

Locatie

PLT Heerlen

Chassé Theater

Locatie

Chassé Theater & Cinema Breda

Schouwburg Concertzaal Tilburg

Locatie

Schouwburg Concertzaal Tilburg

Muziekgebouw eindhoven 2

Locatie

Muziekgebouw Eindhoven

Gerelateerde concerten