Vacature Tutti altviool 90%

Wij zijn een orkest ván en vóór iedereen. We verleggen voortdurend onze grenzen door op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen waarmee we mensen van alle leeftijden raken in hart, hoofd en ziel. We staan bekend om onze grote symfonische concerten, maar we zijn ook makers. We bedenken en creëren nieuwe concertformules op onverwachte locaties. Wij zijn trots op onze educatieve programma’s. Kleine ensembles reizen naar basisscholen om leerlingen live klassieke muziek te laten ervaren. In theaters ontmoeten leerlingen van het primaire en voortgezet onderwijs het hele symfonieorkest en doen ze actief mee met onze voorstellingen. Het orkest staat onder leiding van onze chef-dirigent Duncan Ward. Vanuit Eindhoven en Maastricht zijn wij verbonden met alle inwoners van Limburg, Noord-Brabant en Zeeland, maar ook ver daarbuiten, in binnen- en buitenland. Met onze muziek willen we verrassen. Wij laten iedereen onvergetelijke geluksmomenten beleven. Wij zijn hét symfonieorkest van het Zuiden.

Proefspel 2 juli 2024   
Muziekgebouw Eindhoven
(met mogelijke voorronde op dezelfde dag) 

Wat biedt Philzuid?
Een dienstverband voor bepaalde tijd, het zogenaamde proefjaar, waarin twee evaluaties plaatsvinden. Bij wederzijdse tevredenheid en positieve beoordeling wordt dit verlengd. Primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Nederlandse Orkesten. Wij bieden volop mogelijkheden tot verdere ontplooiing als musicus of in andere activiteiten die bijdragen aan een duurzame inzetbaarheid. 

Proefspel
Het proefspel vindt plaats op 2 juli in Eindhoven.

Het proefspel bestaat uit 3 ronden: toelating tot iedere volgende ronde is ter beoordeling van de proefspelcommissie. Bij elke ronde kunnen enkele orkestwerken gevraagd worden; de bladmuziek wordt meegestuurd bij de uitnodiging. 

Verplichte werken
keuze uit klassieke concerten: Hoffmeister of Stamitz (eerste deel zonder cadens)

en keuze uit romantische concerten: Bartok, Walton of Hindemith, der Schwanendreher (eerste deel)

en orkestfragmenten

Nadere informatie
De selectiecommissie behoudt zich het recht voor op grond van de schriftelijke informatie een voorselectie te maken. De honorering geschiedt conform de landelijke CAO Nederlandse Orkesten.

Bij de werving en selectieprocedure neemt philharmonie zuidnederland de Wet arbeid en vreemdelingen (Wav) en aanverwante wet- en regelgeving in acht. Dit betekent dat philharmonie zuidnederland voor deze vacature in eerste instantie een geschikte kandidaat probeert te vinden die afkomstig is uit de EER (inclusief Nederland) of Zwitserland of een kandidaat die van buiten deze landen afkomstig is en die in het bezit is van een verblijfsvergunning waaruit blijkt dat daaraan geen beperkingen zijn verbonden voor het verrichten van arbeid in Nederland. 

Reageren
Je kunt – uitsluitend per mail - reageren op deze functie, door uiterlijk  21 mei 2024 je CV en motivatiebrief in het Nederlands of Engels te mailen naar helene.maurits@philzuid.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met 088-1660732 (orkestinspecteur Hélène Maurits).