Opera Mozart Beethoven

Opwindende Opera van Mozart en Beethoven

Mozart en Beethoven met Elizabeth Watts

  • Opera
  • Symfonisch
  • energiek
  • feestelijk
  • solisten
  • gastdirigenten
  • <60 kleine bezetting
  • Orkest 50 pers.
  • Pauze

"Lach, gooi dingen op het podium en klap vooral tussen de delen!" zei Richard Egarr tegen het publiek voordat hij de opmaat gaf voor zijn vorige concert bij Philzuid. Het werd een prachtige avond die we niet snel zullen vergeten. Liefst zou deze Britse oude–muziekspecialist met orkest en al naar Beethovens tijd worden geteleporteerd. En precies dat wil hij met dit buitengewone concertprogramma bewerkstelligen. Reis met Richard Egarr naar een tijd waarin niemand opkeek van twee symfonieën en twee aria’s op één concertavond. Zangeres Elizabeth Watts, door The Guardian uitgeroepen tot ‘toonaangevende Britse sopraan’, wordt geroemd om haar roomachtige timbre en volwassen inlevingsvermogen. Opwindende operamuziek én twee late meesterwerken van de grootmeesters van de klassieken: Mozart en Beethoven.

Programma

Vado, ma dove, o dei Mozart
Chi sà, chi sà, qual sia Mozart
Symfonie nr. 39 Mozart
Ah! Perfido Beethoven
Symfonie nr. 8 Beethoven

Waarom je Ah! Perfido van Beethoven niet mag missen! 

 "Ah! Perfido" is een van Beethovens meest dramatische en expressieve vocale werken en wordt vaak bewonderd vanwege zijn intense emotie en virtuositeit. Het stuk werd gecomponeerd in 1796 en is gebaseerd op een tekst van Metastasio, waarin een persoon zijn of haar ongeluk uitroept vanwege verraad en bedrog in de liefde. Het verhaal achter "Ah! Perfido" draait om de pijn en woede van de protagonist na een verraderlijke daad van zijn geliefde. De tekst is een aanklacht tegen de wreedheid en ontrouw van de geliefde en drukt diepe emotionele pijn uit.

Beethoven componeerde "Ah! Perfido" op slechts 25-jarige leeftijd, maar het wordt nog steeds beschouwd als een van zijn meest krachtige vocale werken. Het stuk staat bekend om zijn veeleisende vocale techniek en emotionele diepgang, waardoor het een uitdaging is voor sopranen om uit te voeren. Hoewel "Ah! Perfido" geen deel uitmaakt van een opera, heeft het een operatische kwaliteit vanwege zijn dramatische tekst en expressieve muziek.

Beschikbare tickets

Ticketprijs € 12,50 - € 52,50

Achtergrondinformatie

Richard Egarr

Dirigent

Richard Egarr

Elizabeth Watts

Solist

Elizabeth Watts

Tickets & Uitvoeringen

zondag 11 mei
14:15
Muziekgebouw Eindhoven
Eindhoven
€ 12,50 - € 52,50

Gerelateerde concerten