Stefan Rosu neemt afscheid als intendant-bestuurder van Philzuid

algemeen • 23 november 2023

Stefan Rosu Philh Zuid 8057

Na meer dan 10 jaar aan het roer van Philzuid te hebben gestaan, is voor intendant Stefan Rosu het moment gekomen om afscheid te nemen en het stokje aan iemand anders over te dragen. Philzuid laat weten dat Stefan Rosu per 1 februari 2024 zijn functie als intendant-bestuurder zal neerleggen.

Vernieuwende orkestleider 
Stefan Rosu blikt terug: ‘Ik kijk met veel plezier en voldoening terug op de afgelopen jaren. Het was een fantastische tijd, met vele hoogtepunten en uitdagingen. Ik ben trots dat het gelukt is om na de fusie in 2013 een nieuw orkest te smeden dat op een topniveau musiceert, zich op een niet eerder vertoonde wijze met de zuidelijke provincies verbindt en daarbij ook nog op een eigentijdse manier laat zien hoe belangrijk het spelen van symfonische muziek in de 21e eeuw is. Ik wil iedereen danken die hieraan heeft bijgedragen. Ik wens het orkest het allerbeste toe en spreek de hoop uit dat dit orkest nog vele decennia de ondersteuning van de samenleving blijft ervaren.’ 

Veelzijdig
In de afgelopen 10 jaar heeft het orkest een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Na de fusie in 2013 is er heel hard gewerkt om twee orkesten te laten samensmelten tot een veelzijdig en innovatief symfonieorkest. Een orkest dat in Zuid-Nederland en ook ver daarbuiten niet meer weg te denken is. Er staat een organisatie van 140 mensen die dagelijks met hart en ziel werkt aan het laten beleven van de meest mooie muziek in diverse producties en activiteiten. Van grote symfonische concerten tot huiskamerconcerten in het ziekenhuis, en van een Philmob tot ontroerende educatievoorstellingen. 

Opvolger
Rob Stevens, voorzitter van de Raad van Toezicht: ‘Stefan Rosu heeft een onmisbare bijdrage geleverd aan waar het orkest nu staat. Zonder zijn visie en kracht als leider en architect van Philzuid zou dit niet mogelijk zijn geweest. Wij willen Stefan Rosu danken voor zijn onvermoeibare energie en inspiratie als artistieke leider en algemeen directeur en wensen hem alle goeds voor de toekomst.’ Philzuid is ondertussen in gesprek met mogelijke opvolgers van Stefan Rosu en hoopt binnenkort een opvolger te kunnen voorstellen.

Noot voor redacties:
Indien je vragen hebt, kun je contact opnemen met: 
Rob Stevens, voorzitter Raad van Toezicht: 0621552600