Internationale aandacht voor vooruitstrevende en vernieuwende aanpak van philharmonie zuidnederland 

algemeen • 12 april 2023

Lr ph002

Het Duitse maandblad DAS ORCHESTER publiceerde in de editie van april 2023 een coverstory waarin orkestintendant Stefan Rosu in gesprek gaat met MCICM-onderzoeker Veerle Spronck (Maastricht Centre for the Innovation of Classical Music). Stefan interviewt Veerle in dit artikel, ‘Laboratorium statt Maschine’ over het belang van publieksparticipatie in de orkestwereld. In deze publicatie wordt de innoverende kracht van philharmonie zuidnederland als belangrijke speler in de zoektocht naar vernieuwing in de sector door publieksparticipatie benadrukt. Lees hier het hele interview van Stefan Rosu. 

Foto van links naar rechts: Peter Peters (Professor en directeur MCICM verbonden aan Maastricht University), Stefan Rosu, Veerle Spronck 

Een van deze vernieuwende projecten is ‘The People’s Salon: De Verhalententoonstelling’. De philharmonie zuidnederland ontwikkelde deze productie samen met MCICM. In deze voorstelling staan persoonlijke verhalen van het publiek centraal. Je hoort de verhalen en beleeft vervolgens de muziek, waarbij je rondom het orkest zit of staat. 

Kom naar De Verhalententoonstelling op vrijdag 14 april om 20:30 uur in het Parkstad Limburg Theater. Klik hier voor kaarten.