Inspyria Quartet wint Music Award Maastricht, de publieksprijs gaat naar Quartet MSM

algemeen • 25 april 2022

Www guyhouben com Inspirya Quartet LR

Zaterdag 23 april 2022 won Inspyria Quartet de 20e Music Award Maastricht in het Conservatorium Maastricht. Aan de prijs is een bedrag van €5000 verbonden. De publieksprijs ter waarde van €1.000 ging naar Quartet MSM. In totaal streden vier ensembles van Conservatorium Maastricht voor deze prijzen. De Music Award Maastricht wordt georganiseerd door Conservatorium Maastricht en Rotaryclub Maastricht. Onze programmeur Jos Roeden vervulde de rol van juryvoorzitter. 

Deze 20e jubileumeditie is een mijlpaal in het bestaan van de Music Award Maastricht. Aan het muziekconcours namen de meest talentvolle Bachelor- en Masterstudenten deel van het Conservatorium Maastricht op het gebied van klassieke muziek. Het concours kent een vast terugkerende cyclus van piano, zang en viool. Voor de 20ste editie werd eenmalig afgeweken van deze cyclus en namen kamermuziekensembles het tegen elkaar op, in een spannende strijd om juryprijs en de publieksprijs. De deelnemende studenten acteerde in teamverband van 3 à 4 musici per ensemble. Deelnemende ensembles waren: Inspyria Quartet, Quartet MSM, Kchachaturian Trio en Øsimun Quartet.

Prijzen 
De ensembles streden om de hoofdprijs van de Music Award Maastricht ter waarde van maar liefst €5.000. Deze prijs werd toegekend aan Inspyria Quartet door een professionele jury bestaande uit Jos Roeden (vz), Nino Gvetadze, Hylke van Lingen en Dominique Vleeshouwers. De jury heeft de studenten beoordeelt op basis van hun muzikaliteit, potentie en presentatie. Daarnaast mocht het publiek bepalen wie van de ensembles de publieksprijs van € 1.000 verdient. Er werd gekozen voor Quartet MSM.

Samenwerking tussen cultuur en bedrijfsleven
De Music Award Maastricht is een initiatief van Conservatorium Maastricht en de Rotaryclub Maastricht die door sponsoring de winnaars een belangrijke steun in de rug bieden op weg naar een succesvolle muzikale carrière.