14 Gilburg Boris Sasha Gusov LR

Krijg vleugels met pianist Boris Giltburg en de Vuurvogel

20 t/m 22 december, Maastricht, Tilburg, Eindhoven

Strauss / Rachmaninov met Boris Giltburg / Stravinsky

  • Symfonisch
  • romantisch
  • energiek
  • solisten
  • 60-90 middelgrote bezetting
  • Tijdsduur 1:45 u
  • Orkest 70 pers.
  • Pauze

De pianosolist raakt een akkoordje rechts, een bastoon links, eerst achteloos, maar steeds intenser, uitmondend in: ‘Ja, die gloeiende strijkersmelodie…’ Het onmiskenbare Tweede Pianoconcert van Rachmaninov. Het staat in ons collectieve geheugen gegrift. ‘Zijn spel tussen spirituele kalmte en diep inlevingsvermogen is aangrijpend’, schreef de Washington Post over pianist Boris Giltburg. Dit Pianoconcert is één van zijn lijfstukken. Zijn opname ervan kreeg zelfs een ereplaats in de Grammophon top 10 van ‘Rachmaninov recordings’. Na dit pianofeest geeft onze gastdirigent Jun Märkl vleugels aan Stravinsky’s Lied van de Nachtegaal en de opwindende Vuurvogel.

Programma

Die Fledermaus Ouverture Strauss
Pianoconcert nr. 2 Rachmaninov
Le chant du Rossignol Stravinsky
Suite De Vuurvogel Stravinsky

Een magische avond!

Stap binnen in een betoverende wereld en laat je meevoeren op een magische avond vol prachtige melodieën en meesterlijke uitvoeringen, waarbij niemand minder dan de virtuoze pianist Boris Giltburg als solist schittert! Dit concert belooft een onvergetelijke ervaring te worden, waar passie en meesterschap samenkomen in een adembenemende symfonische reis.

We beginnen de avond met de sprankelende Die Fledermaus Ouverture van Strauss, die je meteen zal laten glimlachen en je meeneemt op een vrolijke en feestelijke reis vol schwung en levenslust. Vervolgens neemt Boris Giltburg je mee naar de emotionele diepten van Rachmaninovs Pianoconcert nr. 2. Zijn virtuoze spel zal je ontroeren en betoveren, terwijl de muziek je hart zal veroveren met zijn bekende, weelderige melodieën.

Na de pauze dompelen we je onder in de betoverende klanken van Stravinsky's Le chant du Rossignol, waarbij de muziek als een zingende nachtegaal je ziel zal raken en je meevoert naar een sprookjesachtige wereld. Tot slot sluiten we af met de meeslepende Suite De Vuurvogel van Stravinsky, waarin je wordt meegevoerd op een epische reis vol magie en avontuur.

Wolfgang pr photo 04

Wolfgang app

Bij Rachmaninovs Pianoconcert, Stravinsky's Rossignol & Suite De Vuurvogel is de Wolfgang-app beschikbaar. Wolfgang is een smartphone app voor live klassieke muziek. Terwijl het orkest speelt, vertelt Wolfgang waarover de muziek gaat en de betekenis van wat u op dat moment hoort. Download Wolfgang gratis in de App Store (iOS) of Play Store (Android). De Wolfgang-app is mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van Philzuid.

Helaas, deze voorstelling is afgelopen.

Bekijk lovende recensies of ga voor een actueel aanbod van onze voorstellingen naar de concertagenda.

Achtergrondinformatie

Jun Märkl

Dirigent

Jun Märkl

14 Gilburg Boris Sasha Gusov LR

Solist

Boris Giltburg

Theater aan het vrijthof

Locatie

Theater aan het Vrijthof Maastricht

Schouwburg Concertzaal Tilburg

Locatie

Schouwburg Concertzaal Tilburg

Muziekgebouw eindhoven 2

Locatie

Muziekgebouw Eindhoven

Gerelateerde concerten