30 MERREGNON Artwork large no bgchars wide

Familieconcert Merregnon: Land of Silence

23 t/m 26 april - Eindhoven, Tilburg, Venlo, Kerkrade

Een symfonisch sprookje door Yoko Shimomura (vanaf 6 jaar)

  • Familieconcert
  • Filmconcert
  • energiek
  • vrolijk
  • <60 kleine bezetting
  • Tijdsduur 0:45 u
  • Orkest 44 pers.
  • Geen pauze

Een onvergetelijk avontuur in een fantastische wereld met prachtige beelden, meeslepende melodieën en symfonische klanken. Het muzikale sprookje van Merregnon is een "Peter en de Wolf" voor de Playstation liefhebbers. De muziek is gecomponeerd door Yoko Shimomura, een van de meest bekende componisten van videogames van onze tijd. Ze componeerde de muziek voor internationaal populaire games als Kingdom Hearts en Final Fantasy XV.

Land of Silence is een concertbelevenis die wereldwijd de harten steelt van kinderen, ouders en grootouders. Een symfonisch sprookje om nooit meer te vergeten met prachtige bewegende animaties op een groot scherm en een verteller die je helemaal meeneemt in het verhaal. 

Het verhaal gaat over het weesmeisje Miru, dat samen met haar jeugdvriend Hikito en de trouwe hond Mako een onvergetelijk avontuur beleeft. Hun doel is om erachter te komen wat het Land van de Stilte, Merregnon, teistert.

Programma

Land of Silence Shimomura

Ontmoet de personages

Schermafbeelding 2024 03 05 om 16 18 30

Miru

Cello

Het cello gedeelte beschrijft Miru, de held in het muzikale verhaal Merregnon: Land of Silence. Ze is dorstig naar kennis en is krachtig en energiek. In de muziek hoor je dat ze onder het oppervlak gevoelig is en soms een beetje onzeker.
Schermafbeelding 2024 03 05 om 16 18 15

Mako

Slagwerk

Mako de hond wordt in Merregnon: Land of Silence vertolkt door de marimba, bongo en conga. Deze instrumenten worden bespeeld door de slagwerker van het orkest. We kunnen horen dat Mako avontuurlijk, trots en koppig is. Hij is ook Miru's loyale vriend en beschermer.
Schermafbeelding 2024 03 05 om 16 18 45

Ikari

Fluit

Ikari is lief en goedhartig, maar ook een beetje mysterieus. Ook al is haar stem zo helder en licht als haar veren, draagt ze een zware last met zich mee. In Merregnon: Land of Silence horen we haar melodie veranderen naarmate het verhaal vordert, waarbij het steeds meer het hele land weerspiegelt.
Schermafbeelding 2024 03 05 om 16 19 19

Hikito

Trompet

Hikito is een vriendelijke jongen, soms een beetje lui, en wanneer hij opgewonden raakt, krijgt hij de hik. Meestal wil hij dat het leven eenvoudig is, maar hij voelt zich toch als een avonturier en ontdekkingsreiziger. In het muzikale verhaal van Merregnon: Land of Silence wordt Hikito's melodie gespeeld door de trompetten. En als je heel goed luistert, kun je zelfs zijn hikken elders horen.
Schermafbeelding 2024 03 05 om 16 19 31

Yamakito

Piano

De piano en het ongewone koperen instrument genaamd de eufonium brengen de draak Yamakito tot leven in Merregnon: Land of Silence. Hij is verslagen en verdrietig, maar hij wil nooit zijn dromen van verzoening opgeven.
Schermafbeelding 2024 03 05 om 16 19 44

Skissor

Klarinet

Skissor is verwaand en manipulatief. We horen duidelijk in de muziek dat hij een angstaanjagend en onvoorspelbaar personage is. In Merregnon: Land of Silence wordt zijn melodie gespeeld door de klarinet. Wanneer het podium donker wordt, neemt de basklarinet de melodie over.

Creatie, regie en productie Thomas Böcker
Regie Lise-Lott Kok
Producent Thomas Böcker
Spel Saskia Bonarius
Vertaling Roswitha Devrient
Lichtontwerp Teus van der Stelt
Concert Arrangement Jonne Valtonen
Story Frauke Angel
Original Character Design and Illustration Tan Zhi Hui
Additional character design and illustration Sun Creature Studio
Additional illustration Studio GOINDOL Inc.

Helaas, deze voorstelling is afgelopen.

Bekijk lovende recensies of ga voor een actueel aanbod van onze voorstellingen naar de concertagenda.

Achtergrondinformatie

Christian Schumann Karsten Pruhl artdek 001

Dirigent

Christian Schumann

Muziekgebouw eindhoven 2

Locatie

Muziekgebouw Eindhoven

Schouwburg Concertzaal Tilburg

Locatie

Schouwburg Concertzaal Tilburg

De maaspoort venlo

Locatie

De Maaspoort Theater & Events Venlo

Hub Kerkrade PLT

Locatie

PLT Kerkrade

Gerelateerde concerten