34 Beethoven

Beethovens beroemdste!

23 t/m 26 mei - Den Bosch, Heerlen, Eindhoven, Utrecht

Saint-Saëns met Camille Thomas / Beethoven

  • Symfonisch
  • energiek
  • 60-90 middelgrote bezetting
  • solisten
  • duncan ward
  • Tijdsduur 1:25 u
  • Orkest 69 pers.
  • Pauze

Ta-ta-ta-taa… klopt het noodlot op de deur in Beethovens Vijfde. Het zijn misschien wel de allerbekendste noten uit de hele muziekgeschiedenis. Ze werden verwerkt in discohits en aan boord van de Voyager de ruimte ingeschoten als menselijke groet aan buitenaardse intelligentie. In de Tweede Wereldoorlog symboliseerde dit noodlotsritme (morsecode kort, kort, kort, lang) de V van victorie. Beleef de kracht van Beethovens beroemdste live in de concertzaal met chef-dirigent Duncan Ward. Geniet vooraf van het Eerste Celloconcert dat Saint-Saëns in 1872 componeerde. ‘Ik geloof dat muziek het hart doet groeien, je alles intenser laat voelen,’ zei Camille Thomas. Dit celloconcert is de Franse cellodiva op het lijf geschreven. Voorafgegaan door Saint-Saëns Danse Macabre is dit een concert dat je laat sidderen in al je geledingen.

Dit concert in Eindhoven maakt onderdeel uit van het:

Programma

Dance Macabre Saint-Saëns
Celloconcert nr.1 Saint-Saëns
Symfonie nr. 5 Beethoven

Waarom je dit concert niet mag missen!

Dit onmisbare muzikale spektakel combineert drie meesterwerken die je simpelweg niet mag missen. De duistere en mysterieuze klanken van 'Danse Macabre' van Saint-Saëns zullen je ruggengraat doen tintelen, terwijl de sinistere melodieën je verbeelding prikkelen. Vervolgens neemt het Celloconcert nr. 1 van Saint-Saëns je mee op een emotionele reis, waarin de virtuoze celloklanken samensmelten met lyrische passages. Je zult betoverd worden door de briljante dialoog tussen solist en orkest, die je hart zal verwarmen en ontroeren.

Maar het hoogtepunt van de avond is ongetwijfeld Beethovens Vijfde Symfonie, een muzikaal monument dat de tand des tijds heeft doorstaan. De iconische openingsnoten, die als een oproep tot avontuur klinken, resoneren diep in je ziel en laten je hart sneller kloppen. Het orkest neemt je mee op een epische reis vol dramatiek, spanning en triomf. Het is een meesterwerk dat de essentie van menselijke emoties vastlegt en je meevoert naar ongekende hoogtes.

Dit concert is een avond vol passie, kracht en puur muzikaal genie. Het is een kans om te ontsnappen aan de alledaagse beslommeringen en je te laten onderdompelen in de tijdloze schoonheid van deze werken. Mis deze unieke ervaring niet, waarbij de grenzen tussen tijd, emotie en kunst vervagen. Het is een avond die je niet snel zult vergeten en die je zal inspireren en ontroeren. Kom en laat je betoveren door de krachtige muziek van 'Danse Macabre', het energieke Celloconcert nr. 1 en de tijdloze grootsheid van Beethovens Symfonie nr. 5. Het is een ervaring die je niet mag missen!

Wolfgang pr photo 04

Wolfgang app

Bij Saint‐Saëns' Dance Macabre en bij Beethovens Vijfde Symfonie is de Wolfgang-app beschikbaar. Wolfgang is een smartphone app voor live klassieke muziek. Terwijl het orkest speelt, vertelt Wolfgang waarover de muziek gaat en de betekenis van wat u op dat moment hoort. Download Wolfgang gratis in de App Store (iOS) of Play Store (Android). De Wolfgang-app is mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van Philzuid.

Helaas, deze voorstelling is afgelopen.

Bekijk lovende recensies of ga voor een actueel aanbod van onze voorstellingen naar de concertagenda.

Achtergrondinformatie

Duncan Ward

Chef-dirigent

Duncan Ward

Thomas Camillie Christian Meuwly 5 C374 DB1 0696 4866 981 D 70 BBA9 F1 A89 E

Solist

Camille Thomas

Theater aan de Parade Den Bosch

Locatie

Theater aan de Parade Den Bosch

Parkstad Limburg Theater

Locatie

PLT Heerlen

Muziekgebouw eindhoven 2

Locatie

Muziekgebouw Eindhoven

Tivoli Vredenburg

Locatie

Tivoli Vredenburg Utrecht

Gerelateerde concerten