Thomas Camillie Christian Meuwly 5 C374 DB1 0696 4866 981 D 70 BBA9 F1 A89 E

Camille Thomas

Solist

Optimisme, vitaliteit en vreugdevolle uitbundigheid zijn elementen van Camille Thomas' rijke en meeslepende persoonlijkheid.

 De jonge Frans-Belgische cellist, die in april 2017 een exclusief contract tekende bij Deutsche Grammophon, begrijpt de kracht van kunst om mensen samen te brengen, om individuen van diverse culturen, landen en achtergronden. Haar charismatische kunstenaarschap wordt gedreven door een passie voor het leven en een verlangen om anderen te inspireren om hun hart te openen voor de verwondering en emotie van klassieke muziek. 

'Ik geloof sterk dat muziek de kracht heeft om het hart te vergroten, om je alles met meer intensiteit te laten voelen,'zegt ze. 'Muziek geeft hoop voor de schoonheid en grootsheid van de menselijke ziel.' Thomas, die in april 2018 in Parijs haar wereldpremière gaf. Het is het eerste klassieke album dat is opgenomen in samenwerking met UNICEF en weerspiegelt de wens van de celliste om anderen te helpen door middel van haar muziek. Camille Thomas werd in 1988 geboren in Parijs. 

Ze begon cello te spelen op vierjarige leeftijd en maakte zo'n snelle vooruitgang dat ze al snel lessen ging volgen bij Marcel Bardon. Ze verhuisde in 2006 naar Berlijn om te studeren bij Stephan Forck en Frans Helmerson aan de Hanns Eisler Hochschule für Musik, en vervolgde haar opleiding in de vorm van postdoctorale lessen bij Wolfgang-Emanuel Schmidt aan de Franz Liszt Hochschule für Musik in Weimar. Camille verovert het wereldtoneel in een duizelingwekkend tempo. Ze werkte al met dirigenten als Paavo Järvi, Mikko Franck, Marc Soustrot, Darrell Ang, Kent Nagano, Stéphane Denève en met orkesten als de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, Academia Santa Cecilia, de Sinfonia Varsovia, Staatsorchester Hamburg in de 

Elbphilharmonie, het Lucerne Festival Strings in het Herkulessaal in München, het Orchestre National de Bordeaux en Brussels Philharmonic.

Camille Thomas bespeelt de beroemde 'Feuermann' Stradivarius 1730 als bruikleen van de Nippon Music Foundation.

Concerten