Lucas Debargue 2017 Xiomara Bender 04 1 LR

Onmogelijke liefdes

22, 23 en 25 februari, Breda, Maastricht en Eindhoven

Tsjaikovski / Mozart met Delbargue / Verdi / Bernstein

  • Symfonisch
  • energiek
  • solisten
  • 60-90 middelgrote bezetting
  • romantisch
  • Tijdsduur 1:30 u
  • Orkest 75 pers.
  • Pauze
‘Say it loud and there’s music playing, Say it soft and it’s almost like praying, Maria…’, zingt Toni in West Side Story. Toni & Maria, Romeo & Julia… De liefde inspireerde componisten van alle tijden en continenten. In de dramatische ouverture La Forze del Destino bezingt Verdi de kracht van het noodlot. Zijn duister stralende klanken geven een gloedvolle glans aan de Amerikaanse swing van Bernstein en de Russische romantiek van Tsjaikovski. Tussen zo’n overvloed aan emotie is het Pianoconcert van Mozart een open plek van vrede en rust. De Franse pianist Lucas Debargue won op het roemruchte Tsjaikovski Concours in Moskou de felbegeerde Prijs van de critici. Die critici schreven over Debargue: ‘Ongelooflijk talent, artistieke visie en creatieve vrijheid!’

Programma

Romeo & Julia Ouverture Tsjaikovski
Pianoconcert nr. 23 Mozart
Ouverture La Forze del Destino Verdi
Symfonische Dansen uit West Side Story Bernstein

Een explosie van energie

Stap in de wereld van ongeëvenaarde muzikale schoonheid en laat je betoveren tijdens dit concert met de briljante pianist Lucas Delbargue als solist. Deze avond belooft een buitengewone ervaring te worden, waar passie, virtuositeit en emotie elkaar ontmoeten in een harmonieuze symfonische samenkomst.

We openen de avond met de meeslepende Romeo & Julia Ouverture van Tsjaikovski. Laat je hart veroveren door de krachtige melodieën die het tragische liefdesverhaal tot leven brengen en je ziel zullen raken. Vervolgens neemt Lucas Delbargue plaats achter de piano voor het verbluffende Pianoconcert nr. 23 van Mozart. Zijn virtuoze spel zal je betoveren en je meenemen op een reis van emotie en verfijning. Laat je vervolgens meevoeren op de dramatische klanken van de Ouverture La Forze del Destino van Verdi. De krachtige muziek zal je hart doen bonzen en je adem benemen. Tot slot sluiten we af met de sprankelende en opzwepende Symfonische Dansen uit West Side Story van Bernstein. Deze moderne klassieker zal je laten dansen op je stoel en je laten genieten van een explosie van energie.

Mis deze unieke gelegenheid niet om te genieten van een onvergetelijke avond met de schitterende werken van deze meestercomponisten en met de virtuositeit van Lucas Delbargue als kers op de taart. 

Beschikbare tickets

Ticketprijs € 12,50 - € 52,00
Ticketprijs € 12,50 - € 52,50
Ticketprijs € 10,00 - € 52,50

Achtergrondinformatie

Axelrod John Istvan Kohan

Dirigent

John Axelrod

Lucas Debargue 2017 Xiomara Bender 04 1

Solist

Lucas Debargue

Chassé Theater

Locatie

Chassé Theater & Cinema Breda

Theater aan het vrijthof

Locatie

Theater aan het Vrijthof Maastricht

Lr Mahler017

Locatie

Muziekgebouw Eindhoven

Tickets & Uitvoeringen

donderdag 22 februari
20:30
Chassé Theater & Cinema Breda
Breda
€ 12,50 - € 52,00
vrijdag 23 februari
20:00
Theater aan het Vrijthof Maastricht
Maastricht
€ 12,50 - € 52,50
zondag 25 februari
14:15
Muziekgebouw Eindhoven
Eindhoven
€ 10,00 - € 52,50

Gerelateerde concerten