7 steinbacher3 co merz

Het betoverende Vioolconcert van Max Bruch

26 t/m 28 oktober, Maastricht, Amsterdam, Eindhoven

Smetana / Bruch met Arabella Steinbacher / Dvorák

  • Symfonisch
  • ontroerend
  • romantisch
  • solisten
  • 60-90 middelgrote bezetting
  • Tijdsduur 1:35 u
  • Orkest 76 pers.
  • Pauze

‘Muziek wordt mijn leven’, wist violiste Arabella Steinbacher op haar vierde. ‘Ik speelde Bach met mijn vader aan de piano. Ik zag mijn weerspiegeling in die glanzend zwarte vleugel, hoorde die prachtige muziek en wilde maar één ding: dat dit nooit zou stoppen.’ En het is nooit gestopt. Al jaren deelt topsoliste Arabella Steinbacher haar muziekvreugde met een miljoenenpubliek. Gastdirigent Martijn Dendievel dirigeert werken van twee Tsjechische grootmeesters. Bruisende folklore, fris en ruig als het landschap van hun vaderland. In het hart van dit concertprogramma het geliefde Vioolconcert van Max Bruch. ‘Liefst speel ik het met mijn ogen dicht’, vertelde Arabella, ‘dan kom ik in een flow met de musici, de dirigent en het publiek. Alsof wij allemaal één zijn.’

Programma

Die Moldau Smetana
Vioolconcert nr. 1 Bruch
Symfonie nr. 7 Dvorák

Betreed een muzikale droomwereld tijdens het adembenemende concert onder de inspirerende leiding van dirigent Martijn Dendievel met de virtuoze violiste Arabella Steinbacher als stralende solist! Dit wordt een avond vol prachtige melodieën en meesterlijke uitvoeringen.

We openen met het betoverende 'Die Moldau' van Smetana, waarbij de muziek als een kronkelende rivier je meevoert door het prachtige landschap van Bohemen. Vervolgens zal de meesterlijke Arabella Steinbacher je hart veroveren met het geliefde vioolconcert van Bruch. Haar vingervlugheid en expressiviteit zullen je ademloos achterlaten en je meevoeren op een emotionele reis. Na de pauze sluiten we af met de 7e symfonie van Dvorak, waarbij het symfonieorkest onder leiding van Martijn Dendievel je meeneemt op de krachtige ritmes en weelderige harmonieën.

Let op: Het programma is aangepast. Martijn Dendievel vervangt Michael Sanderling. Martijn dirigeert na de pauze de 7e symfonie van Dvorak in plaats van de 5e symfonie, die oorspronkelijk op het programma stond en zodanig vermeld is in de programmabrochure 2023-2024.

Helaas, deze voorstelling is afgelopen.

Bekijk lovende recensies of ga voor een actueel aanbod van onze voorstellingen naar de concertagenda.

Achtergrondinformatie

Martijn Dendievel

Dirigent

Martijn Dendievel

7 steinbacher3 co merz

Solist

Arabella Steinbacher

Theater aan het vrijthof

Locatie

Theater aan het Vrijthof Maastricht

Concertgebouw Amsterdam

Locatie

Concertgebouw Amsterdam

Muziekgebouw eindhoven 2

Locatie

Muziekgebouw Eindhoven

Gerelateerde concerten