We spelen de muziek in voor Dagboek van een Herdershond!

algemeen • 27 januari 2022

DVEH Artwork Liggend Totaal V2 LR

philharmonie zuidnederland speelt de muziek in voor Dagboek van een Herdershond

Mede namens Albert Verlinde Producties en Toneelgroep Maastricht zijn we verheugd bekend te kunnen maken we de muziek van Dagboek van een Herdershond op band gaan inspelen. De muziek is gecomponeerd door Ad van Dijk. De muzikale leiding van deze musical is in handen van Rob Mennen en wij spelen de muziek in onder leiding van Enrico Delamboye. De openingstune van de legendarische tv-serie wordt iedere avond live gespeeld door een Limburgse harmonie of fanfare. De Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden speelt tijdens de première op zondag 8 mei 2022 in MECC Maastricht.

Regisseur Servé Hermans: “Uit Limburg hebben we de grootsten op muzikaal gebied bereid gevonden om mee te doen. De philharmonie zuidnederland is al jarenlang een succesvolle partner van Toneelgroep Maastricht. Ik ben trots dat onze samenwerking wordt voortgezet in deze musical. In Dagboek van een Herdershond mag een harmonie of fanfare niet ontbreken. Maar liefst vijftien harmonieën en fanfares doen mee. Alles onder leiding van pianist en muzikant Rob Mennen uit Berg en Terblijt.”

Producent Albert Verlinde: “De composities van Ad van Dijk en de grootschaligheid van deze spektakelmusical vragen om een groot orkestraal geluid en ik ben blij dat Philharmonie Zuid Nederland deze arrangementen gaat inspelen. Ik heb eerder met ze gewerkt bij The Sound of Music en weet hoe hun grootse geluid door iedereen voor en achter de schermen maar zeker ook door het publiek gewaardeerd wordt. Rob Mennen kende ik van zijn programma’s voor L1, ik ben onder de indruk van de kwaliteit en zijn muzikale talent waarmee hij nu al met onze zangers en zangeressen werkt.”

Stefan Rosu, intendant van philharmonie zuidnederland: “Als orkest kijken we er erg naar uit om deze muzikale rol te vervullen in deze spektakelmusical. Zodat niet alleen vele Limburgers, maar toeschouwers uit het hele land kunnen genieten van deze prachtige arrangementen, ingespeeld door philharmonie zuidnederland onder leiding staat van dirigent Enrico Delamboye, niet geheel toevallig ook een Limburger met een prachtige internationale carrière als dirigent bij vele opera’s en symfonieorkesten.”

Het verhaal
In Dagboek van een Herdershond treedt de jonge kapelaan Erik Odekerke in 1914 toe tot een gelovige gemeenschap in Geleen. Een klein landbouwdorp in Limburg dat geregeerd wordt door de notaris, de herenboer en de pastoor. Door de opkomst van steenkolenmijnen in Limburg komt het rijke Roomse leven steeds meer onder druk te staan. De onhandige, naïeve Erik probeert zich staande te houden in het katholieke dorp. Maar ondanks zijn goede bedoelingen jaagt hij veel mensen tegen zich in het harnas.
Dagboek van een Herdershond is in mei en juni 2022 te zien in MECC Maastricht.

Meer informatie en kaartverkoop: www.dagboekvaneenherdershond.nl

Cecile LR
Enrico Delamboye s w LR bijgesneden
Rob Mennen
Ph Znl Enci 16x9 LR photo Simonvan Boxtel banner homepage