Ulrike Niehoff interim artistiek programmeur Philzuid

algemeen • 8 september 2023

Ulrike Niehoff c e Se L at Lorenz Seidler

Philzuid heeft Ulrike Niehoff aangesteld als interim artistiek programmeur voor het orkest. Ze zal deze functie tijdelijk vervullen en het orkest en intendant Stefan Rosu vanuit haar rol met name ondersteunen in de uitwerking van de programmering van seizoen 2024-2025. Het orkest beraadt zich momenteel over hoe de functie in de verdere toekomst vorm zal krijgen. 

Na het vertrek van artistiek programmeur Jos Roeden bij het orkest, hij wordt de nieuwe intendant van Symfonieorkest Vlaanderen vanaf 18 september, was er bij het orkest behoefte om met name de invulling van seizoen 2024-2025 verder vorm te geven en de basis te leggen voor het seizoen 2025-2026. Intendant Stefan Rosu: 'Een orkestplanning voor een nieuw seizoen wordt minimaal één tot anderhalf jaar van tevoren gemaakt. Snelheid voor een (tijdelijke) oplossing was dus geboden. Daarom ben ik uitermate blij dat wij met Ulrike een persoonlijkheid met een groot netwerk op een zeer relevant artistiek niveau aan het orkest hebben kunnen verbinden. Ik kijk uit naar de samenwerking met haar.'

Grote staat van dienst
Met Ulrike Niehoff haalt Philzuid een ervaren, gepassioneerde en vooruitdenkende kunstmanager en programmamaker met een grote staat van dienst in de klassieke muzieksector binnen. Na 20 jaar in leidinggevende posities te hebben gewerkt, onder andere bij het Koninklijk Concertgebouworkest, de Wiener Symphoniker en het Festival Grafenegg, zet ze haar kennis, ervaring en uitgebreide internationale netwerk in als onafhankelijk artistiek en strategisch consultant, om culturele instellingen te adviseren over artistieke ontwikkeling, maatschappelijke relevantie en publieksontwikkeling.