Nieuwe samenwerking met Muziekgebouw Eindhoven

algemeen • 24 juni 2022

Stefan Rosu en Edo Righini header website

Muziekgebouw Eindhoven en philharmonie zuidnederland zijn op 22 juni 2022 een nieuwe samenwerkingsovereenkomst aangegaan voor een periode van minimaal 4 jaar (tot en met 31 augustus 2026). De samenwerking van Muziekgebouw Eindhoven en philharmonie zuidnederland stamt uit 2004 waarbij beide partijen ieder vanuit hun specifieke rol de regio Eindhoven met muzikaal aanbod bespelen. Daarbij hebben kwaliteit, aantrekkelijkheid, diversiteit en toegankelijkheid vanaf het begin centraal gestaan.

Banden versterken
Deze nieuwe overeenkomst beschrijft echter niet alleen de voortzetting van de zakelijke kaders rond zaalhuur en het gebruik van de faciliteiten, zoals dat tot nu toe het geval was.  Muziekgebouw Eindhoven en philharmonie zuidnederland gaan tevens intensiever samen optrekken op het gebied van marketing, communicatie en educatie om zo een goed afgestemd en evenwichtig aanbod te bieden. Tevens zullen de banden nauwer worden aangehaald bij de ontwikkeling van digitale mogelijkheden waarmee beide partijen gezamenlijk een breder publiek willen bereiken. 

Edo Righini - directeur van Muziekgebouw Eindhoven - is ontzettend blij dat met huisorkest philharmonie zuidnederland nieuwe afspraken zijn gemaakt met toegevoegde mogelijkheden tot wederzijdse inspiratie en ontwikkeling. “Wij kijken vol vertrouwen en met perspectief uit naar een toekomst samen met Stefan Rosu en philharmonie zuidnederland”.

Ook Stefan Rosu - intendant van philharmonie zuidnederland - is erg enthousiast over de nieuwe afspraken. “Ik kijk ernaar uit samen met Edo Righini en zijn team alle mogelijkheden te onderzoeken om elkaar te versterken. De aantrekkelijkheid van klassieke symfonische muziek voor iedereen toegankelijk maken - dat is de doelstelling.“