Lord of the Rings

algemeen • 17 maart 2023

Facebook banner 1 1 LR

De philharmonie zuidnederland opent 10-jarig jubileum groots met filmconcert: ‘The Lord of the Rings’

Cinema in Concert en philharmonie zuidnederland slaan voor de allereerste keer de handen ineen en brengen één van de grootste filmconcerten terug naar Nederland! Het eerste deel van ‘The Lord of the Rings’, ‘The Fellowship of the Ring’ wordt op een groot scherm vertoond, terwijl de muziek van de film live door philharmonie zuidnederland zal worden gespeeld! Met meer dan 200 musici en koorleden op het podium is dit de grootste productie ooit voor het orkest. Dit episch spektakel wordt in Rotterdam en Den Bosch opgevoerd, de pre-registratie voor tickets start 17 maart via: https://cinemainconcert.nl/the-lord-of-the-rings

Direct pre-registeren kan hier: https://bit.ly/lotrinconcert


8 september 2023 - Brabanthallen | Mainstage
Start show: 19:30 uur

10 september 2023 - Rotterdam Ahoy | RTM Stage
Start show: 19:00 uur

Op het podium brengen philharmonie zuidnederland, het Brabant Koor en Souvenir jeugdkoor onder leiding van dirigent Ludwig Wicki de film nóg meer tot leven door de live-uitvoering van de met een Oscar bekroonde filmmuziek van Howard Shore. De prachtige muziek van Howard Shore geeft de film van Peter Jackson een extra dimensie.

10-jarig jubileum Philharmonie Zuidnederland
Met deze meeslepende show opent philharmonie zuidnederland haar 10-jarig jubileumseizoen. “Als orkest zijn we enorm verheugd dat we deze mega-productie in ons jubileumjaar kunnen brengen. Het is zo’n intense belevenis”, zegt intendant Stefan Rosu. “Er staan meer concerten in het teken van ons jubileum, maar dit is wel een droomstart om hiermee het jubileumseizoen te kunnen aftrappen.”

Grootste filmconcert tot nu toe
Na tien eerdere filmconcertreeksen kijkt Cinema in Concert uit naar haar grootste tot nu toe. “Kippenvel, de imposante muziek van Howard Shore vertolkt door meer dan tweehonderd musici en koorleden. Het wordt een unieke belevenis om met alle Lord of the Ring fans deze film op zo’n speciale manier te ervaren” , aldus Annerieke Glaser - Yakoub, co-founder van Cinema in Concert.

Kaartverkoop
Geïnteresseerden in ‘The Fellowship of the Ring’ in Concert kunnen zich vanaf 17 maart inschrijven voor de pre-registratie via https://cinemainconcert.nl/the-lord-of-the-rings . Vanaf 25 maart krijgen zij de kans om de eerste tickets te kopen. De reguliere verkoop van ‘The Fellowship of the Ring’ start op 30 maart. 

Bekijk hier de trailer: https://youtu.be/xOWR6rSM0wE

Ian Mc Kellan LR
Photo 2 LR
Photo 5 LR