Hommage aan Andrée Bonhomme

algemeen • 23 november 2022

Andree

In het kader van 'gluren bij de buren':

Op 1 december 2022 is het veertig jaar geleden dat Andrée Bonhomme (1905-1982) is overleden. Zij wordt beschouwd als een van de belangrijkste Nederlandse vrouwelijke componisten uit de twintigste eeuw.
Stichting Andrée Bonhomme, Stichting Maastrichtse Componisten en Stichting Limburgse Componisten gaan voor het eerst een samenwerking aan en organiseren als hommage een concert waarin Andrée tot leven lijkt te komen. Natuurlijk staat haar muziek centraal.

Twee herdenkingsconcerten op de 40ste sterfdag van componiste Andrée Bonhomme met een keuze uit haar muziek en korte reflecties van Limburgse componisten op haar werk. Verleden en heden worden samengebracht in uitvoeringen en werken van Margriet Ehlen, Willie Arets, Ute Jobes, Ricarda Schumann, Joep van Leeuwen, Rob Peters, John Slangen, Jos Smeets, Henry Konsten, Gerard Sars en Frank Steijns, die bij elke uurslag miniatuurtjes voor beiaard zal spelen op de carillons van de Sint-Pancatiuskerk in Heerlen en de Sint-Servaasbasiliek in Maastricht.

Concerten en tickets:
25 november 2022, 20.00 uur  - Schunck Auditorium, Heerlen

26 november 2022, 20.00 uur - St. Janskerk, Maastricht 

Meer informatie:
andreebonhomme.com
maastrichtsecomponisten.eu
limburgsecomponisten.nl