Het Laagland, SALLY Dansgezelschap Maastricht en philharmonie zuidnederland continueren samenwerking voor cultuureducatie in Limburg

algemeen • 26 april 2023

Bisbisbis

Onder de noemer ‘bis! bis! bis!’ bieden theatergezelschap Het Laagland, SALLY Dansgezelschap Maastricht en philharmonie zuidnederland hun educatieve cultuuraanbod voor het primair onderwijs in Limburg voor het tweede cultuurjaar op rij gebundeld aan. Deze week hebben alle Limburgse basisscholen een gezamenlijke educatiebrochure voor seizoen 2023/2024 ontvangen. Door de krachten te bundelen willen de drie gezelschappen het onderwijs nog beter bedienen en hun impact in Limburg verder vergroten.

Bis! bis! bis! staat natuurlijk voor ‘we willen meer’ en is een knipoog naar de afkorting van Basis Infrastructuur, de regeling waartoe de drie partners behoren en daarmee landelijk erkend kwalitatief hoogwaardige spelers zijn op het gebied van jeugdpodiumkunsten.

Volgende stap in beproefde samenwerking
De drie gezelschappen werken al langer op diverse vlakken met elkaar samen. Zo ontwikkelen ze vaker samen voorstellingen en delen ze op regelmatige basis kennis met elkaar.

Ronald Wintjens (SALLY): “We bundelen onze krachten graag om samen met elkaar en met het onderwijs nog meer kinderen onder schooltijd toegang te geven tot bijzondere jeugdpodiumkunsten. Ook willen we het makkelijker maken voor het onderwijs om met ons in contact te komen.”

Simone Mager (Het Laagland): “We hebben een gezamenlijke missie en dat is zoveel mogelijk kinderen in Limburg  professionele podiumkunst laten ervaren. Volgens ons is dit een onmisbaar aspect in de ontwikkeling van ieder kind; de fantasie wordt geprikkeld, hun belevingswereld wordt groter en we brengen hen op een invoelbare manier in aanraking met thema’s die voor hen van belang zijn.”

Adeline van Campen (philharmonie zuidnederland): “Daarnaast willen we kinderen zoveel mogelijk onderdompelen in de magie van het theater: dat grote gebouw, het zachte pluche, de indrukwekkende zaal en vooral de live-ervaring. De ontmoeting met musici, dansers en acteurs brengt verbeeldingskracht ten volle naar boven.”