HeartBeat@school

algemeen • 23 maart 2022

Heartbeat school SALLY phzn Erwin Penners 066 LR 1

Na anderhalf jaar is het dan zover: we spelen HeartBeat@school live op basisscholen!

SALLY Dansgezelschap Maastricht en philharmonie zuidnederland ontwikkelden HeartBeat@school al in november 2020 als alternatief voor de voorstelling HeartBeat die in de theaters wordt uitgevoerd. Nu pas zijn we in de gelegenheid deze voorstelling live te spelen. En we merken na zo lang afwezig te zijn geweest hoe belangrijk een live uitvoering is. Zo dichtbij de kinderen, zoveel contact, zoveel vreugde mochten we de afgelopen week ervaren. En gelukkig volgen nog veel optredens.

HeartBeat@school voor groep 7/8 bestaat uit de uitvoering van een duet tussen danser en musicus, een workshop van een dansdocent en digitaal lesmateriaal dat leerlingen in de klas als maker aanspreekt. Tijdens de voorstelling op school volgen de leerlingen van dichtbij een danser die geen heartbeat meer heeft. Door de muziek van de violiste wordt hij aangemoedigd weer in verbinding te komen met zijn eigen gevoel én met de wereld om hem heen. Tijdens zijn zoektocht krijgt hij onverwacht hulp van de leerlingen.

De eerste ervaringen van de leerlingen worden tijdens de workshop direct omgezet in woord en beweging. Door de verschillende opdrachten waarin dans en muziek elkaar aanvullen, doen de leerlingen voldoende inspiratie op om het creatieve proces in de klas voort te zetten. Daar creëren ze met behulp van de interactieve website, onder leiding van hun eigen groepsleerkracht, hun eigen muzikale en dansante performance en geven antwoord op de vraag: Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? 

Foto: Erwin Penners