Geven en ontvangen is een wederkerigheid

algemeen • 22 december 2022

Lr Mahler103

‘Ik hoop nog vaak uitvoeringen van Uw orkest te beluisteren. Het is steeds een groot plezier.’ 

Dit zijn begeleidende woorden bij één van de donaties aan philharmonie zuidnederland in 2022. Hieruit blijkt voor ons eens te meer dat het geluk dat mensen ondervinden bij het bezoeken van onze concerten, de belangrijkste reden is ons orkest te ondersteunen.

Vorig jaar mochten wij weer nieuwe Vrienden, schenkers, fondsen en sponsoren verwelkomen bij philharmonie zuidnederland.

Iedereen ervaart de grote vreugde om concerten weer live te bezoeken; de coronatijd heeft ons doen beseffen dat juist deze gedeelde ervaring van wezenlijk belang is. Muziek geeft ruimte aan tal van emoties, niet alleen individueel, maar ook collectief. 

Samen met ú: degenen die ons in 2022 financieel zijn gáán ondersteunen én diegenen die dit al langer doen én ons publiek, vormen wij één gemeenschap. Eén grote familie die elkaar wederzijds verrijkt met de mooiste klassieke muziek. De een scheppend op het podium en de ander in de concertzaal waar de muziek rechtstreeks onze ziel raakt. In de muziek kunnen we de drukte even achter ons laten en een innerlijke stem terugvinden. Een stem die we als één melodie kunnen laten klinken om een harmonieuze samenleving te realiseren.

Een mooie gedachte om het nieuwe jaar te beginnen. Namens ons allemaal: onze hartelijke dank!