Educatievoorstellingen op scholen en in theaters weer van start!

algemeen • 9 maart 2022

FCSS5626 1 educatie LR

We zijn blij dat we onze educatievoorstellingen op de scholen en in theaters weer mogen uitvoeren. We blikken graag met u vooruit op ons volle programma voor de maanden maart t/m juli 2022.

Maart staat in het teken van voorstellingen voor de allerkleinsten. Ensembles van philharmonie zuidnederland reizen door heel Zuid-Nederland met voorstellingen die op scholen worden gespeeld. In Nieuwsgierige Neus voor groep 1-2 beleven de kleuters hoe alledaagse geluiden of gevoelens in muziek kunnen klinken. En in Radio Walvis voor groep 3-4-5 prikkelt het stoere Inuit-meisje Pilu de fantasie van kinderen met haar taperecorder vol verhalen. Radio Walvis loopt nog door tot eind juni met maar liefst 39 voorstellingen voor ruim 2700 leerlingen.

Ook HeartBeat@school staat op het programma. Dit is een project van philharmonie zuidnederland en SALLY Dansgezelschap Maastricht op scholen voor groep 7&8. Daarnaast staan er voor alle leeftijden nog heel veel workshops gepland. Mensje en de Kraai voor de kleintjes. High Five!, Zet je Toon en pBones voor de iets oudere basisschool leerlingen. Eind juni is het weer tijd voor het project Toon je Kunsten. Alle leerlingen én leerkrachten van de school maken samen muziek. Kippenvel gegarandeerd.

Voor de middelbare scholieren staan er weer diverse repetitiebezoeken op het programma. En in mei is het weer tijd voor Sounds of Freedom, waarin leerlingen worden uitgedaagd om een muzikale boodschap te maken. Een bijzondere boodschap: namelijk voor familieleden van soldaten die begraven liggen op de Amerikaanse Begraafplaats Margraten. Sounds of Freedom is een samenwerking tussen philharmonie zuidnederland, Stichting Liberation Concert en Stichting Adoptie Graven Amerikaanse Begraafplaats Margraten.

Meer weten over educatie? Kijk op philzuid.nl/educatie