9 november: Informatiemiddag over geven en nalaten

algemeen • 13 oktober 2023

Lr Philaround0101

Op donderdag 9 november organiseert het fondsenpodium IKPASBIJ van het Elisabeth Strouven Fonds een informatiemiddag over geven en nalaten. Deze middag is vooral bedoeld om schenkers geheel vrijblijvend te informeren en te inspireren.

IKPASBIJ

Bij IKPASBIJ zijn vier regionale kunst- en cultuurfondsen samengebracht waaraan men kan schenken oftewel bijpassen; met de garantie van een professionele financiële begeleiding. IKPASBIJ bestaat op dit moment uit Het Bonnefantenmuseum Fonds, het Philzuid Fonds, het Basilicafonds en het Gave Fonds.

Programma informatiemiddag

De informatiemiddag vindt plaats in Opus 9, het nieuwe thuis van Philzuid in de Theresiakerk in Maastricht en duurt van 14.00-16.00 uur. Naast een korte presentatie van alle fondsen informeren een notaris en fiscalist over de mogelijkheden van schenken en nalaten. Tussendoor zijn er diverse (muzikale) optredens van de organisaties waaraan de vier fondsen zijn verbonden. 

Gratis toegankelijk

De informatiemiddag is gratis toegankelijk. Aanmelden is verplicht voor vrijdag 31 oktober. Aanmelden is niet meer mogelijk.

November Geefmaand

Tijdens de maand november schenken we extra aandacht aan alle mogelijkheden om hét symfonieorkest van het Zuiden te steunen. De informatiemiddag maakt deel uit van de campagne 'Schenken en Nalaten'. 

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marc Kentgens, communicatiemanager Elisabeth Strouven Fonds, via e-mail marc.kentgens@elisabethstrouven.nl of 06 57490073. Voor meer informatie over IKPASBIJ, zie www.ikpasbij.nl