28 Bombay Jayashri Sanath Kumar aangepast

Het dak eraf met Mahler 1: Titan

12 en 13 april - Heerlen, Eindhoven

Hämeenniemi met Bombay Jayashri / Mahler

  • Specials
  • Symfonisch
  • energiek
  • ontroerend
  • solisten
  • duncan ward
  • >90 grote bezetting
  • Tijdsduur 1:35 u
  • Orkest 97 pers.
  • Pauze

‘Een symfonie moet zijn als de wereld, zij moet alles omvatten’, dat zei Gustav Mahler. En hoe veelomvattend is meteen zijn Eerste Symfonie. Ontwakend uit nevelige ochtendstemming, via schetterende fanfares, mee-slepende melodieën en een trieste treurmars naar de stormachtig triomfantelijke finale. Een typische Mahler met indrukken uit zijn geboortestreek en leefomgeving. En daarmee een voorzetting van het bijzondere werk voor de pauze, dat ook culturen beschrijft: Yaadum Uuree van de Finse componist Hämeenniemi. Geïnspireerd door de rijke muziektraditie van het verre India creëerde hij een bedwelmend orkestwerk dat culturen bij elkaar brengt. Met een onvergetelijke gastrol voor de Indiase zangeres Bombay Jayashri, die wereldberoemd werd met haar optreden voor de bekroonde film Life of Pi.

Programma

Yaadum Uuree (Nederlandse première) Hämeenniemi
Symfonie nr. 1 ‘Titan’ Mahler

Waarom je dit concert niet mag missen!

Een grensverleggende avond tijdens het meeslepende concert onder leiding van chefdirigent Duncan Ward, waarbij de getalenteerde Indiase zangeres Bombay Jayashri schittert! Een bijzondere muzikale ervaring waar Oost en West samenkomen in een unieke harmonie.

We openen met het betoverende 'Yaadum Uuree', een Nederlandse première van Hämeenniemi. De mystieke klanken van dit werk zullen je betoveren en je meenemen naar verre en onbekende oorden, waar oosterse en westerse muzikale tradities samensmelten tot iets buitengewoons. Gezongen door de prachtige Bombay Jayashri, wiens stem als een warme bries van verre kusten je ziel zal raken en je zal meevoeren op een emotionele reis die je nooit zult vergeten.

Na de pauze sluiten we af met de epische Symfonie nr. 1 'Titan' van Mahler, waarbij het orkest je zal laten kennismaken met de grootsheid en diepgang van Mahlers muzikale wereld.

Wolfgang pr photo 04

Wolfgang app

Bij Yaadum Uuree van Hameenniemi en Mahler Eerste Symfonie 'Titan' is de Wolfgang-app beschikbaar. Wolfgang is een smartphone app voor live klassieke muziek. Terwijl het orkest speelt, vertelt Wolfgang waarover de muziek gaat en de betekenis van wat u op dat moment hoort. Download Wolfgang gratis in de App Store (iOS) of Play Store (Android). De Wolfgang-app is mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van Philzuid.

Beschikbare tickets

Ticketprijs € 12,50 - € 53,00
Ticketprijs € 10,00 - € 52,50

Achtergrondinformatie

Duncan Ward

Chef-dirigent

Duncan Ward

28 Bombay Jayashri Sanath Kumar

Solist

Bombay Jayashri

Parkstad Limburg Theater

Locatie

PLT Heerlen

Lr Mahler017

Locatie

Muziekgebouw Eindhoven

Tickets & Uitvoeringen

vrijdag 12 april
20:00
PLT Heerlen
Heerlen
€ 12,50 - € 53,00
zaterdag 13 april
20:15
Muziekgebouw Eindhoven
Eindhoven
€ 10,00 - € 52,50

Gerelateerde concerten