17 Antje Weithaas c Kaupo Kikkas 1307

Boordevol levensvreugde

19 - 21 januari, Middelburg, Eindhoven, Den Bosch

Haydn / Mendelssohn met Antje Weithaas / Beethoven

  • Kamermuziek
  • Symfonisch
  • solisten
  • traditioneel
  • <60 kleine bezetting
  • Tijdsduur 1:30 u
  • Orkest 40 pers.
  • Pauze
‘Helderheid en een betoverend lichte elegantie’, schreef Spiegel Kultur opgetogen over het spel van violiste Antje Weithaas. Enthousiasme, nieuwsgierigheid en een drang zich te vernieuwen kenmerken deze gevierde Duitse soliste. In dit concert leidt Weithaas de musici van Philzuid vanaf de concertmeesterstoel, dus dirigerend én zelf meespelend. Zo krijgen de symfonieën van Haydn en Beethoven de levendige kracht van kamermuziek. Natuurlijk soleert ze ook, en wel in één van haar lijfstukken, het Eerste (andere!) Vioolconcert van Mendelssohn. Wonderkind Mendelssohn componeerde het op zijn dertiende, onvoorstelbaar. In Weithaas’ woorden: ‘Je voelt zijn genialiteit en levendigheid, die typisch is voor Mendelssohn, in elke noot. Kortom, een concert waar je energie van krijgt!

Programma

Symfonie nr. 83 ‘La Poule’ Haydn
Vioolconcert in d Mendelssohn
Symfonie nr. 4 Beethoven

Philcast #2

Mis deze meesterlijke muziek niet!

Maak je klaar voor een buitengewone avond vol meesterlijke muziek en ongekende passie tijdens het adembenemende concert, waar ons orkest schittert onder leiding van de getalenteerde solist en dirigent Antje Weithaas! We trappen af met de bruisende en speelse klanken van Symfonie nr. 83 'La Poule' van Haydn. Laat je verrassen door de vindingrijkheid van de componist en voel hoe de muziek je meeneemt op een levendige en kleurrijke reis.

Vervolgens betreedt Antje Weithaas het podium als solist én dirigent om je te betoveren met het majestueuze Vioolconcert in d van Mendelssohn. Haar virtuoze spel en diepgaande interpretatie zullen je ademloos achterlaten en je ziel raken. Na de pauze sluiten we af met de epische Symfonie nr. 4 van Beethoven. De krachtige emoties en gedurfde muzikale ideeën van Beethoven zullen je hart veroveren en je meenemen op een emotionele rollercoaster.

Mis deze unieke gelegenheid niet om te genieten van een avond vol meesterwerken en laat je meevoeren op een muzikale reis die je zintuigen zal prikkelen en je hart zal vullen met vreugde en bewondering.

Wolfgang pr photo 04

Wolfgang app

Bij Mendelssohns Vioolconcert en Beethovens Vierde Symfonie is de Wolfgang-app beschikbaar. Wolfgang is een smartphone app voor live klassieke muziek. Terwijl het orkest speelt, vertelt Wolfgang waarover de muziek gaat en de betekenis van wat u op dat moment hoort. Download Wolfgang gratis in de App Store (iOS) of Play Store (Android). De Wolfgang-app is mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van Philzuid.

Helaas, deze voorstelling is afgelopen.

Bekijk lovende recensies of ga voor een actueel aanbod van onze voorstellingen naar de concertagenda.

Achtergrondinformatie

17 Antje Weithaas c Kaupo Kikkas 1307

Dirigent

Antje Weithaas

Zeeuwse concertzaal middelburg

Locatie

Zeeuwse Concertzaal Middelburg

Muziekgebouw eindhoven 2

Locatie

Muziekgebouw Eindhoven

Theater aan de Parade Den Bosch

Locatie

Theater aan de Parade Den Bosch

Gerelateerde concerten