12 Martin Ba êcker c Sony Music Entertainment2955

Dansen met klarinettist Martin Fröst

7 t/m 10 december, Maastricht, Kerkrade, Tilburg, Eindhoven

Fröst / Brahms / Bartók / Hillborg

  • Symfonisch
  • energiek
  • solisten
  • 60-90 middelgrote bezetting
  • Tijdsduur 1:40 u
  • Orkest 60 pers.
  • Pauze

‘Een virtuositeit en muzikaliteit die door geen enkele andere klarinettist (misschien wel instrumentalist) is overtroffen, tenminste in mijn geheugen’, schreef een recensent van The New York Times over Martin Fröst. ‘Niet te beschrijven, dit moet je meemaken, hemels én ruig tegelijk’, aldus een recensent van Le Figaro. Deze wonderklarinettist en muziekmagiër soleert bij Philzuid in Dance Mosaic, een gedeelte uit zijn bejubelde programma Xodus. Daarin vervlecht hij folk, jazz en klassiek in een kleurrijke combinatie van dansmuziek waar de vonken vanaf spatten. Na de pauze laat multitalent Fröst een heel andere kant van zichzelf zien. Hij beklimt de dirigentenbok om het orkest te leiden in Brahms Vierde Symfonie, romantisch en lyrisch én beschouwd als zijn meesterwerk! één van de meest geliefde symfonieën aller tijden. Dit concert moet je gewoon beleven!

Ook te bestellen in een halfjaarabonnement met aantrekkelijk voordeel tot 30% en twee gratis tickets voor het nieuwjaarsconcert in een stad naar keuze. Boek voor de tweede helft van seizoen 23/24 een halfjaarabonnement met 3 concerten of meer en profiteer van deze aantrekkelijke aanbieding!

Bestel nu

Programma

Hongaarse Dans nr. 1 Brahms
Nomadic Dances Fröst
Hyper Exit Hillborg
Roemeense Dansen Bartók
Klezmer Dans nr. 2 Fröst
Symfonie nr. 4 Brahms

Muziekliefhebbers en klarinettisten in het bijzonder, opgelet!

Stap binnen in een wereld vol betoverende klanken en meesterlijke uitvoeringen tijdens dit sensationele concert, waar de gerenommeerde klarinettist Martin Fröst zowel als solist en dirigent schittert! Dit wordt een avond vol muzikale virtuositeit en magie, waar klassieke en eigentijdse werken samensmelten in een harmonieuze symfonische belevenis.

We openen met de bruisende Hongaarse Dans nr. 1 van Brahms, die je meteen meeneemt op een levendige reis vol vurige ritmes en aanstekelijke melodieën. Vervolgens betreedt Martin Fröst het podium niet alleen als solist, maar ook als componist voor zijn eigen meeslepende werk Nomadic Dances. Laat je verrassen en ontroeren door de diepgaande emoties en de verbluffende klarinetklanken. Daarna nemen we je mee naar een moderne klankwereld met Hyper Exit van Hillborg, waarbij de muziek je meesleept in een opwindende en dynamische soundscape. Geniet daarna van de Roemeense Dansen van Bartók, waarin de volksmuziek tot leven komt in een wervelende dans van kleuren en klanken. Maar daar blijft het niet bij, want Martin Fröst zal je ook betoveren met zijn eigen meeslepende Klezmer Dans nr. 2, waarbij zijn virtuoze spel je hart zal veroveren en je meevoert op een emotionele reis. 

En tot slot sluiten we af met de meeslepende Symfonie nr. 4 van Brahms, waarbij de muziek je zal laten wegdromen in een wereld van emotie en schoonheid.

Mis deze unieke gelegenheid niet om te genieten van een avond vol meeslepende muziek en met Martin Fröst als zowel solist als dirigent. Boek nu je kaarten en laat je betoveren door deze adembenemende symfonische belevenis!

Beschikbare tickets

Ticketprijs € 12,50 - € 52,50
Ticketprijs € 12,50 - € 52,50
Ticketprijs € 12,50 - € 40,00
Ticketprijs € 10,00 - € 52,50

Achtergrondinformatie

12 Martin Ba êcker c Sony Music Entertainment2955

Solist

Martin Fröst

Theater aan het vrijthof

Locatie

Theater aan het Vrijthof Maastricht

Hub Kerkrade PLT

Locatie

PLT Kerkrade

Schouwburg Concertzaal Tilburg

Locatie

Schouwburg Concertzaal Tilburg

Lr Mahler017

Locatie

Muziekgebouw Eindhoven

Tickets & Uitvoeringen

donderdag 7 december
20:00
Theater aan het Vrijthof Maastricht
Maastricht
€ 12,50 - € 52,50
vrijdag 8 december
20:00
PLT Kerkrade
Kerkrade
€ 12,50 - € 52,50
zaterdag 9 december
20:00
Schouwburg Concertzaal Tilburg
Tilburg
€ 12,50 - € 40,00
zondag 10 december
14:15
Muziekgebouw Eindhoven
Eindhoven
€ 10,00 - € 52,50

Gerelateerde concerten