Campagnebeeld Der Schauspieldirektor Opera Zuid verticaal ingezoomd Bjorn Frins

Der Schauspieldirektor

10 november tot en met 3 december - vele speelsteden

Mozart

  • Opera
  • vrolijk
  • solisten
  • <60 kleine bezetting
  • Tijdsduur 1:30 u
  • Orkest 48 pers.
  • Geen pauze

Het drama vóórafgaande aan een première gebruiken om een opera te maken, Wolfgang Amadeus Mozart deed het! In de briljante komedie Der Schauspieldirektor neemt de componist de operawereld op de hak. Alles komt voorbij, van rivaliserende zangers, grote ego’s en hectische repetities tot ruzie op het toneel. 

Mozart kon voor Der Schauspieldirektor rijkelijk uit zijn eigen ervaringen putten en dat geldt ook voor regisseur, auteur én operazanger Christopher Gillett. Hij schreef de nieuwe toneeltekst en regisseert Der Schauspieldirektor bij Opera Zuid, met in zijn achterhoofd een schat aan hilarische ervaringen. Alleskunner Gillett geeft dus een kijkje achter de toneelgordijnen en volgt Mozart op in zijn liefdevolle satire over het operabedrijf.

Samen met dirigent Enrico Delamboye en een topcast, haalt hij de sprankelende lichtvoetigheid van deze grappige en inventieve partituur naar boven. Want natuurlijk staat Mozarts fantastische muziek centraal! Deze komedie met muziek toont met theatrale stijl zijn genie op zowel dramatisch als psychologisch vlak.

Der Schauspieldirektor wordt gezongen in het Duits en Italiaans, met gesproken teksten in het Nederlands en het Engels, en met Nederlandse en Engelse boventiteling.

Kijk voor meer informatie op operazuid.nl.

Programma

Der Schauspieldirektor Mozart

Hilariteit alom!

Mozart kon rijkelijk uit zijn eigen ervaringen putten en dat geldt ook voor regisseur, operazanger én acteur Christopher Gillett. Hij schreef de nieuwe toneeltekst en regisseert Der Schauspieldirektor bij Opera Zuid, met in zijn achterhoofd een schat aan hilarische ervaringen.

Operazanger en auteur Christopher Gillett haalt, samen met dirigent Enrico Delamboye en een topcast vol jong talent, de sprankelende lichtvoetigheid van deze grappige en inventieve partituur naar boven. En natuurlijk staat Mozarts fantastische muziek centraal! 

Gezongen in het Duits met Nederlandse en Engelse boventiteling

Helaas, deze voorstelling is afgelopen.

Bekijk lovende recensies of ga voor een actueel aanbod van onze voorstellingen naar de concertagenda.

Achtergrondinformatie

Enrico Delamboye

Dirigent

Enrico Delamboye

Gerelateerde concerten