Rhythmix LR Photo Simonvan Boxtel 4810

Rhythmix (groep 7 en 8)

Groep 7 en 8 - 14 november t/m 28 november - Veghel, Eindhoven, Tilburg, Maastricht, Breda

Stilzitten is onmogelijk!

  • primair onderwijs

Rhythmix is een muzikale live show die je leerlingen gezien moéten hebben. In deze muzikale ontdekkingstocht laten de vier enthousiaste slagwerkers van Percossa en de musici van Philzuid de jonge gasten de uitersten beleven van wat een groot symfonieorkest allemaal kan: van tergend traag tot onspeelbaar snel en virtuoos, van bijna stilte tot de overweldigende klank van een groot symfonieorkest, van vlammend flamenco tot ingetogen klassiek. Ze ontroeren met eenvoudig poppenspel en brengen ongecompliceerde vrolijkheid met humoristische acts. Door een actie-reactiespel verbinden zij vanaf het allereerste begin de leerlingen in de zaal met de musici van Philzuid op het podium. Ze stimuleren om actief te luisteren en nodigen uit volop mee te doen. Zo kan het gebeuren dat er vierhonderd leerlingen van groep 7-8, zestig musici van Philzuid, vier slagwerkers van Percossa en een dirigent zorgen voor een spetterende uitvoering. 

Samen zingen en bodypercussie spelen gaat niet vanzelf dus begin op tijd met de voorbereiding in de klas. Dat kan met het digitale lesmateriaal met video’s van onze musici en van de spelers van Percossa. Zo maken we samen van dit concert een topbeleving!

nu inschrijven

Digitaal lesmateriaal

Met het speciaal ontworpen digitale lesmateriaal is het leuk om samen aan de voorbereiding van het concert te werken. Korte video’s van het hele orkest, van de musici van Philzuid en van slagwerkgroep Percossa dagen de leerlingen uit om te oefenen op de liedjes en de bodypercussie die ze in de zaal nodig hebben voor hún concert.

Klik hier

Schermafbeelding 2024 03 05 om 17 08 47

Waarom jouw leerlingen Rhythmix moeten beleven?

  • De kinderen nemen actief deel aan het concert en ervaren hoe leuk en fijn het is om met een groep samen muziek te maken.
  • De kinderen ontwikkelen een gevoel van saamhorigheid en trots zijn op zichzelf. Ze ervaren plezier in het samen muziek maken en ontdekken talenten bij zichzelf door de actieve deelname.
  • Door, tijdens en na de voorstelling leren de leerlingen over de absolute waarden van muziek zoals dynamiek, tempo, ritme, de klank van het orkest en de betekenis van muziek. 
  • De kinderen ervaren dat het virtuoze slagwerk van de bekende slagwerkgroep Percossa heel goed samen gaat met de klank van het grote symfonieorkest.
Rhythmix LR Photo Simonvan Boxtel 4795
Rhythmix LR Photo Simonvan Boxtel 4834
Rhythmix LR Photo Simonvan Boxtel 7494
Rhythmix LR Photo Simonvan Boxtel 4977

Praktische informatie

Locatie Concertzaal of theater
Groep 7 en 8
Aantal musici 60 (large)
Aantal leerlingen per concert Max. 500
Duur 60 minuten
Prijs per leerling Brabant €8,25 / Limburg €6,50

Eindhoven, Muziekgebouw, do 14 nov 10.30 en 12.30 uur
Veghel De Blauwe Kei, vr 15 nov 10.30 en 12.30 uur
Eindhoven, Muziekgebouw, ma 18 nov 10.30 en 12.30 uur
Breda, Chassé Theater, di 19 nov 10.30 en 12.30 uur
Venlo, De Maaspoort, wo 20 nov 10.30 uur
Tilburg, Concertzaal, do 21 nov 10.30 en 12.30 uur
’s-Hertogenbosch, ma 25 nov 10.30 en 12.30 uur
Veghel, De Blauwe Kei, di 26 nov 10.30 en 12.30 uur
Kerkrade, Theater, do 28 nov 10.30 en 13.00 uur

nu inschrijven

Lesmateriaal Rhythmix en downloads

Credits

Regie Jos Thie
Dirigent Hans Leenders
Percossa Freek Koopmans, Janwillem van der Poll, Eric Robillard, René Spierings
Arrangementen Gijs Philip van Schaik

Terugblik Rhythmix in 2022

Wauw! Wat was dat een feest! Maar liefst 7.057 leerlingen maakten samen met ons én met elkaar muziek tijdens deze muzikale liveshow Rhythmix. Slagwerkgroep Percossa zweepte de leerlingen en het orkest op: er werd gedanst, er werd gezongen en er werd veel bodypercussie uitgevoerd. In de zaal was te merken dat de leerlingen goed voorbereid waren door workshops in de klas en het digitale lesmateriaal want er was volop beweging in de zaal en iedereen deed meteen mee! Het was een ervaring voor zowel de musici uit het orkest als de leerlingen om samen met zoveel anderen muziek te maken. Het plezier spatte ervan af!

Wat feiten op een rijtje:

  • 14 voorstellingen
  • 6 steden in Limburg en Brabant
  • 7.057 leerlingen
  • 285 rij-ouders en leerkrachten
  • 206 Pabo-studenten

Quote

'De grootste winst die ik zag bij de kinderen? Een en al plezier en bovendien het inzicht dat symfonische muziek cool kan zijn. Er is niks suffigs aan dit concert. Wat een gouden combinatie. En jullie dirigent, petje af, geen knieval, maar gewoon dolle pret'

Img3254 orig
Rhythmix LR Photo Simonvan Boxtel 4810
Img3252 orig
Rhythmix LR Photo Simonvan Boxtel 7451

We helpen je graag!

Heb je vragen, suggesties of opmerkingen? Neem dan contact op met 
Adeline van Campen, adeline.vancampen@philzuid.nl, 088 1660726.

Credits

Rhythmix is ontwikkeld als Pieter Roelf Jeugdconcert op initiatief van het Noord Nederlands Orkest, in samenwerking met Percossa en Pioneers in Culture.

Regie: Jos Thie
Dirigent: Hans Leenders
Percossa: Freek Koopmans, Janwillem van der Poll, Eric Robillard, René Spierings

Meer informatie