Rhythmix LR Photo Simonvan Boxtel 4810

Rhythmix (november 2024)

Groep 7 en 8 - 24 november t/m 2 december - Veghel, Eindhoven, Tilburg, Maastricht, Breda - november 2024

Deze muzikale liveshow moéten jouw leerlingen gezien hebben. De vier enthousiasmerende slagwerkers van Percossa laten jou de uitersten van een groot symfonieorkest ervaren. Ze stimuleren je om actief mee te doen.

  • primair onderwijs

Van bijna stilte tot de indrukwekkende zindering van een groot symfonieorkest, van heel langzaam tot onspeelbaar snel. Rhythmix zit vol verrassingen. De mannen van Percossa stimuleren je om actief te luisteren en nodigen je uit mee te doen. Zij verbinden door actie-reactie de zaal met het orkest. Ontroeren met eenvoudig poppenspel en brengen ongecompliceerde vrolijkheid met humoristische acts. Zo kan het gebeuren dat er vierhonderd leerlingen van groep 7 en 8, zestig musici van Philzuid, vier slagwerkers van Percossa en een dirigent samen zorgen voor een spetterende uitvoering. 

Digitaal lesmateriaal

Samen zingen en bodypercussie spelen tijdens het concert gaat niet vanzelf dus begin op tijd met de voorbereiding in de klas. Dat kan met het digitale lesmateriaal met video’s van de musici van Philzuid en van de spelers van Percossa. 

Een tip! Vraag de muziekschool of vereniging in de buurt om je te ondersteunen bij de voorbereiding in de klas. Zo kom je tot een betekenisvolle samenwerking die voor jouw leerlingen een optimale muziekbeleving mogelijk maakt. Ook wij willen best met je meedenken. Je hoeft ons maar te mailen.

Klik hier voor digitiaal lesmateriaal 

Waarom jouw leerlingen Rhythmix moeten beleven?

  • De kinderen nemen actief deel aan het concert en ervaren hoe leuk en fijn het is om met een groep samen muziek te maken.
  • De kinderen ontwikkelen een gevoel van saamhorigheid en trots zijn op zichzelf. Ze ervaren plezier in het samen muziek maken en ontdekken talenten bij zichzelf door de actieve deelname.
  • De kinderen leren in een uur ontzettend veel over muziek zoals dynamiek, tempo, ritme, de klank van het orkest, de instrumenten en de betekenis van muziek.
  • De kinderen ervaren dat het virtuoze slagwerk van de bekende slagwerkgroep Percossa heel goed samen gaat met de klank van het grote symfonieorkest.
Rhythmix LR Photo Simonvan Boxtel 4795
Rhythmix LR Photo Simonvan Boxtel 4834
Rhythmix LR Photo Simonvan Boxtel 7494
Rhythmix LR Photo Simonvan Boxtel 4977

Praktische informatie

Voor wie Groep 7 en 8
Locatie Concertzaal of theater
Aantal musici Volledig symfonieorkest
Aantal leerlingen per concert Maximaal 500
Duur 60 minuten

Lesmateriaal Rhythmix en downloads

Terugblik Rhythmix in 2022

Wauw! Wat was dat een feest! Maar liefst 7.057 leerlingen maakten samen met ons én met elkaar muziek tijdens deze muzikale liveshow Rhythmix. Slagwerkgroep Percossa zweepte de leerlingen en het orkest op: er werd gedanst, er werd gezongen en er werd veel bodypercussie uitgevoerd. In de zaal was te merken dat de leerlingen goed voorbereid waren door workshops in de klas en het digitale lesmateriaal want er was volop beweging in de zaal en iedereen deed meteen mee! Het was een ervaring voor zowel de musici uit het orkest als de leerlingen om samen met zoveel anderen muziek te maken. Het plezier spatte ervan af!

Wat feiten op een rijtje:

  • 14 voorstellingen
  • 6 steden in Limburg en Brabant
  • 7.057 leerlingen
  • 285 rij-ouders en leerkrachten
  • 206 Pabo-studenten

Quote

'De grootste winst die ik zag bij de kinderen? Een en al plezier en bovendien het inzicht dat symfonische muziek cool kan zijn. Er is niks suffigs aan dit concert. Wat een gouden combinatie. En jullie dirigent, petje af, geen knieval, maar gewoon dolle pret'

Img3254 orig
Rhythmix LR Photo Simonvan Boxtel 4810
Img3252 orig
Rhythmix LR Photo Simonvan Boxtel 7451

We helpen je graag!

Heb je vragen, suggesties of opmerkingen? Neem dan contact op met 
Adeline van Campen, adeline.vancampen@philzuid.nl, 088 1660726.

Credits

Rhythmix is ontwikkeld als Pieter Roelf Jeugdconcert op initiatief van het Noord Nederlands Orkest, in samenwerking met Percossa en Pioneers in Culture.

Regie: Jos Thie
Dirigent: Hans Leenders
Percossa: Freek Koopmans, Janwillem van der Poll, Eric Robillard, René Spierings