Pbones LR Photo Simon Van Boxtel 7550

pBones

Groep 5, 6, 7 en 8 - op aanvraag op jouw school

Tijdens de workshop Pbones leren jouw leerlingen hoe gaaf het is om trombone te spelen en zich een echte artiest te voelen.

  • primair onderwijs

Wil je écht weten hoe muziek werkt? Dan kan je het beste zelf muziek maken, zoals bij de workshop pBones: tromboneles in een notendop. In de bovenbouw van het primair onderwijs besluiten leerlingen vaak of ze zelf een instrument willen leren bespelen. Tijdens de workshop pBones leren ze hoe gaaf het is om trombone te spelen en zich artiest te voelen. Onze trombonist Mark Boonstra neemt voor elke leerling een kleurige trombone mee. In drie workshops leren de jonge gasten blazen, schuiven, luisteren en samenspelen. Het is mogelijk meerdere klassen tegelijk te laten optreden en zo de gymzaal of het schoolplein om te toveren tot concertzaal. 

Digitaal lesmateriaal

Het lesmateriaal is helemaal vernieuwd. Op het digibord zien leerlingen in gave video’s hoe ze als trombonisten in de dop hun lippen moeten gebruiken en hoe ze het beste kunnen oefenen. Ook zijn er oefeningen die de leerlingen tussen de drie workshops door kunnen doen. Echt studeren dus!

klik hier voor het digitale lesmateriaal

klik hier voor de handleiding 

Praktische informatie

Voor wie Groep 5, 6, 7 en 8
Locatie Op school, presentatie in de aula of op het schoolplein
Aantal musici 1 musicus per klas
Aantal bijeenkomsten 3
Data In overleg met de school
Prijs per leerling €12,-
Img0856 orig
Img2332 orig
Img2334 orig
Img2338 orig
Img2336 orig

We helpen je graag!

Heb je vragen, suggesties of opmerkingen? Neem dan contact op met Maud Broeksteeg, maud.broeksteeg@philzuid.nl, 088 1660729.

Credits

Trombonist en begeleider: Mark Boonstra