Pbones LR Photo Simon Van Boxtel 7550

pBones

Groep 5, 6, 7 en 8 - op aanvraag op jouw school

Tromboneles in een notendop

  • primair onderwijs

Wil je écht weten hoe muziek werkt? Dan kan je het beste zelf muziek maken, zoals bij de workshop pBones: tromboneles in een notendop. Tijdens de workshop pBones leren kinderen hoe gaaf het is om trombone te spelen en zich artiest te voelen. Workshopleider Jaap van Wershoven neemt voor elke leerling een kleurige trombone mee. Na drie workshops kunnen de jonge gasten blazen, schuiven, luisteren en samenspelen. Het project wordt afgesloten met een spetterend optreden op school waarbij uiteraard publiek welkom is! 

nu inschrijven

Digitaal lesmateriaal

Voorafgaand aan de eerste workshop zien leerlingen op het digibord al gave clips over hoe ze als trombonisten in de dop hun lippen moeten gebruiken en hoe ze het beste kunnen oefenen. Ook zijn er oefeningen te vinden die de leerlingen tussen de drie workshops door kunnen doen. Echt studeren dus!

In de bovenbouw van het primair onderwijs besluiten leerlingen vaak of ze zelf een instrument willen leren bespelen. Wellicht vormt deze workshop een mooi opstapje om muziekles te nemen.

klik hier

Pbones thumbnail

Praktische informatie

Voor wie Groep 5, 6, 7 en 8
Locatie Op school, presentatie in de aula of op het schoolplein
Aantal musici 1 musicus per klas
Aantal bijeenkomsten 3
Data beperkt beschikbaar, data in overleg met de school
Prijs per leerling €12
Img0856 orig
Img2332 orig
Img2334 orig
Img2338 orig
Img2336 orig

We helpen je graag!

Heb je vragen, suggesties of opmerkingen? Neem dan contact op met Maud Broeksteeg, maud.broeksteeg@philzuid.nl, 088 1660729.