PROLOOG V5 00 00 15 03 Still005

Hoor je mij?

Groep 5, 6 (en 7)

Heb jij dat ooit meegemaakt? Dat er opeens iemand die van een andere planeet lijkt te komen zomaar voor je staat. Die weet welke vragen je met je meedraagt. Die je komt helpen met muziek en een verhaal. Het doet je ogen knipperen en - nog meer - je oren klapperen.

  • primair onderwijs

Heb jij dat ooit meegemaakt? Dat er opeens iemand die van een andere planeet lijkt te komen zomaar voor je staat. Die weet welke vragen je met je meedraagt. Die je komt helpen met muziek en een verhaal. Het doet je ogen knipperen en - nog meer - je oren klapperen. Met de kennis over de instrumenten uit het orkest uit de instrumentenfilm Expeditie Orkest in je rugzak kun jij deze voorstelling aan.

Hoor je mij? is een voorstelling over de eigenzinnige Mijs. Mijs zit niet goed in haar vel, thuis is er gedoe en op school vindt iedereen haar stom. Zo langzamerhand vindt ze zichzelf ook heel stom en verdwijnt ze in chaotisch gedrag. Ze wil weglopen maar tot haar stomme verbazing verschijnt tijdens het concert een vrouw speciaal voor haar. Een oermoeder die dwars door Mijs heen lijkt te kijken. Aan de hand van haar eigen levens, (ze heeft er al zoveel gehad, zegt ze) neemt ze Mijs mee de hele wereld over. Ze laat zien hoe de instrumenten zijn gemaakt van materialen uit de natuur. Hoe ze allemaal hun eigen klankkleur en karakter hebben en hoe ze prachtig klinken als ze worden bespeeld door de musici van philharmonie zuidnederland. Door de emoties in de muziek geeft de oermoeder het meisje inzicht in zichzelf. Aangemoedigd door de muzikale bijdragen van de leerlingen durft Mijs uiteindelijk haar hart te luchten. Ze ontdekt haar eigen klankkleur en kracht en dirigeert vol zelfvertrouwen het orkest naar de finale. 

Hoor je mij? borduurt voort op de serie video’s die philharmonie zuidnederland samen met Het Laagland maakte over de instrumenten van het orkest. Met de kennis uit deze video’s gaan de leerlingen nu philharmonie zuidnederland live ontmoeten om samen met de musici en twee acteurs een prachtig verhaal te beleven. 

Laat je inspireren!

Bekijk hier vast de film Expeditie Orkest

  • Regie › Rob Vriens
  • Dirigent › Txemi Extebarria Urzain
  • Tekst › Heleen Verburg
  • Acteurs › Robin Steegman en Pip Lieke Lucas 
Logo zwart confetti buiten 2

Waarom zou je 'Hoor je mij?' aanbieden aan je leerlingen?

  • De kinderen zien het orkest en alle instrumenten nu in het echt en beleven live gespeelde muziek.
  • Door de muziek ervaren kinderen hun eigen emoties en kunnen ze hier uiting aan geven.
  • De voorstelling biedt verschillende mogelijkheden om aan te sluiten bij het sociaal emotioneel onderwijs
  • De leerlingen krijgen een succeservaring door samen op belangrijke momenten in de voorstelling mee te doen

Praktische informatie

Locatie Concertzaal of theater
Aantal leerlingen per concert Max. 500 leerlingen
Aantal musici Volledig orkest en 2 acteurs
Duur Concert 50 minuten
Inschrijven Via www.philharmoniezuidnederland.nl/educatie

Lesmateriaal Hoor je Mij?

We helpen je graag!

Heb je vragen, suggesties of opmerkingen? Neem contact met ons op:

Maud Broeksteeg
maud.broeksteeg@philharmoniezuidnederland.nl
088 16 60 729

Educatie logo MUZIEK VOOR JONGE GASTEN donkerrood