IMG 5173

High Five! Music

Groep 5, 6, 7 en 8 | altijd online beschikbaar

Maak zelf een muziekstuk

  • primair onderwijs

Met High Five! Music kunnen jouw leerlingen zelf een unieke high five maken. Hoe gaat dat dan? Voor het maken van een High Five! volgen je leerlingen een digitaal stappenplan op de website. Zo krijgen ze genoeg handvatten om een muzikale boodschap te maken. Voor opa en oma, voor hun beste vriend, voor de hond die overleden is: alles mag. Ze bedenken zelf de ingrediënten van de muziek, zoals een korte melodie of een ritme. Maar ook de stijl van de boodschap, de inhoud en het gevoel dat erin te horen moet zijn. De inspiratieclips op onze website helpen de leerlingen om stap voor stap deze keuzes te maken. Kennis van muziek is hierbij niet nodig.

Hebben je leerlingen hun muzikale boodschap klaar en er een opname van gemaakt? Stuur deze via de online omgeving naar ons toe en je ontvangt van één van onze musici een unieke videoboodschap terug. Zo maken jouw leerlingen en onze musici sámen muziek: High Five! 

Tip: vraag je leerlingen van welk instrument ze een antwoord willen krijgen.

Digitaal lesmateriaal

Let op! We adviseren je om het digitale lesmateriaal te gebruiken in Google Chrome of Firefox. Gebruik je Internet Explorer? Zorg dat je de laatste versie gebruikt.

klik hier

Waarom jouw leerlingen High Five! Music moeten beleven?

  • De leerlingen gaan doelgericht muziek maken. Hun muzikale ideeën worden serieus genomen door de professionals van het orkest. 
  • Het werken met eigen muzikaal materiaal stimuleert de creativiteit van de leerlingen.
  • Het contact met de musicus via de video is heel persoonlijk, de musicus maakt zijn high five speciaal voor jouw leerling. Iets om trots op te zijn!
  • Door de inspiratieclips leren de kinderen verschillende instrumenten uit het symfonieorkest in beeld en geluid kennen. Ze worden vanzelf nieuwsgierig naar de andere instrumenten in het orkest. 

Praktische informatie

Voor wie Groep 5, 6, 7 en 8
Locatie In de klas
Hoe Via een website op het digibord
Periode Hele schooljaar
Aantal video's per klas Max. 6 per klas
Prijs €55 per klas

We helpen je graag!

Heb je vragen, suggesties of opmerkingen? Neem dan contact op met Maud Broeksteeg, maud.broeksteeg@philzuid.nl, 088 1660729.

Credits

Met dank aan Wiertz Foundation en Stichting Vrienden van Philzuid