Photo 3 LR

Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

8 t/m 10 september - Den Bosch, Rotterdam

Dirigent Ludwig Wicki | Solist Kaitlyn Lusk

  • Pauze

Beleef één van de grootste filmconcerten aller tijden tijdens de start van ons jubileumseizoen. Bij deze vertoning van The Fellowship of the Ring wordt de originele (Oscar- en Grammy-winnende) filmmuziek van Howard Shore live uitgevoerd door Philzuid. Méér dan 200 musici en zangers: een groots bezet symfonieorkest, een veelkoppig koor, een kinderkoor én solisten maken deze uitvoering tot een geheel nieuwe en dramatische concertervaring. Laat je door de ongeëvenaarde filmbeelden meevoeren naar Tolkiens fantastische wereld van elfen, hobbits en tovenaars, raak in vervoering door de unieke sound van deze live-uitvoering van één van de rijkste en meest complexe filmmuziekpartituren van deze tijd. Dit filmconcert mag je gewoon niet missen!

Programma

Fellowship of the Ring Shore

Brabant Koor
Brabant Koor is een veelzijdig projectkoor dat op topniveau een breed scala aan concerten geeft. Het koor werkt graag op het snijvlak van traditie en innovatie en geeft grote koorwerken door aan de nieuwe generatie. Sinds de oprichting in 1981 werkt Brabant Koor samen met philharmonie zuidnederland en andere vooraanstaande orkesten in binnen en buitenland. Een groot aantal vermaarde gast-dirigenten, waaronder Jaap van Zweden, Valery Gergiev en Hartmut Haenchen, hebben dit toonaangevende concertkoor met groot succes gedirigeerd!

Souvenir Jeugdkoor
Al meer dan 25 jaar bestaat het Souvenir Jeugdkoor onder de muzikale leiding van Peggy Hegeman. Bij dit koor wordt er in veel verschillende stijlen muziek gezongen; uit binnen- en buitenland, popmuziek en musical, maar ook klassieke muziek. Er wordt regelmatig meegewerkt aan uitvoeringen van een opera, musical of een concert van een andere vereniging. Daarnaast worden ook zelfstandig concerten gegeven.

Kooracademie Breda
Kooracademie Breda is de zangopleiding voor jongens en meisjes van 4  t/m 18 jaar in Breda en omgeving. Bijna 100 jaar ervaring is er opgebouwd om kinderen te laten ervaren hoe plezier en samen mooi leren zingen hand en hand gaan. Onder leiding van Ruben de Grauw treedt het koor meerdere keren per jaar op in binnen – en Buitenland. Het streven is er om alle kinderen in Breda aan het zingen te krijgen.

test

Helaas, deze voorstelling is afgelopen.

Bekijk lovende recensies of ga voor een actueel aanbod van onze voorstellingen naar de concertagenda.

Achtergrondinformatie

Duncan Ward

Chef-dirigent

Duncan Ward

Gerelateerde concerten