Thomas Hobbs

Thomas Hobbs

Solist

Biografie Thomas Hobbs

Thomas Hobbs is in trek bij vele toonaangevende barok- en vroege muziekensembles, en treedt op in heel Europa en de Verenigde Staten als solist in belangrijke werken uit de 16e, 17e en 18e eeuw. Hobbs werkt regelmatig samen met onder andere Philippe Herreweghe en zijn befaamde ensemble Collegium Vocale Gent en Raphaël Pichon en zijn Ensemble Pygmalion.

Recente concertuitvoeringen omvatten de rol van Evangelist in de Bach Mattheüs-Passion en Johannes-Passion met het Choir of King’s College, Cambridge, Le Concert Lorrain en Ensemble Pygmalion, aria's in de Passies met de Academy of Ancient Music, CVG en Ex Cathedra, Bach's Hohe Messe met CVG, Le Concert Lorrain, Akademie für Alte Musik Berlin, Bach Akademie Stuttgart en de Freiburg Bachchor, Bach's Magnificat met De Nederlandse Bachvereniging, Bach's Hemelvaartsoratorium met CVG, Bach's Weihnachtsoratorium met het Australian Chamber Orchestra, de titelrol in Handels Joshua met de Akademie für Alte Musik en RIAS Kammerchor, Handels Israel in Egypt met het Choir of King’s College, Cambridge, Handels Messiah met Le Concert Lorrain, Mozarts Requiem met Dunedin Consort en Beethovens Mis in C met Stuttgart Kammerchor. Hobbs heeft ook debuutoptredens gemaakt met de Northern Sinfonia, City of Birmingham Symphony, Royal Scottish National en Bournemouth Symphony orchestras en met het gerenommeerde periode-ensemble Accademia Bizantina onder Ottavio Dantone.

Hobbs' operarollen omvatten een alom geprezen Telemachus in The Return of Ulysses in een nieuwe productie voor English National Opera onder leiding van Jonathan, Apollo en Shepherd in Monteverdi's Orfeo in semi-geënsceneerde voorstellingen met Richard Egarr en de AAM, de titelrol in Albert Herring en Ferrando in Così fan tutte. Als enthousiaste liedzanger omvatten hoogtepunten Brett Dean Winter Songs op het Cheltenham Festival, Vaughan Williams On Wenlock Edge met het Edinburgh Quartet, Schuberts Die Schöne Müllerin en Schumanns Liederkreis Op.39, een liedrecital van Mozart-liederen in het Kings Place in Londen, een recital van Engelse liederen en Duitse liederen voor het Festival Accademia delle Crete Senesi in Toscane, en, meest recentelijk, liederen van Wolf op het Oxford Lieder Festival en een recital op het Ryedale Festival met Christopher Glynn.

Hobbs' steeds groter wordende discografie omvat Bach's Hohe Messe met CVG en Dunedin Consort, Bach's motetten, Leipzig cantates en Weihnachtsoratorium met CVG, Handels Acis et Galatea en Esther met Dunedin Consort en Beethovens Mis in C met Stuttgart Kammerchor. Zijn meest recente opnamen van Handels Chandos Anthems met Stephen Layton en het Orchestra of the Age of Enlightenment en Mozarts Requiem met John Butt en het Dunedin Consort zijn unaniem geprezen, waarbij de laatste de Gramophone Award 2014 voor de beste kooropname ontving.

Huidige en toekomstige verplichtingen omvatten verdere tours met Collegium Vocale; Damon in Acis en Galatea met Dunedin Consort, Bach cantates met De Nederlandse Bachvereniging en Ensemble Pygmalion, Bachs Weihnachtsoratorium met het Tonkünstler-Orchester Niederösterreich, Tonhalle Orchester Zürich en Le Concert Lorrain.

Geboren in Exeter, studeerde Thomas Hobbs aan het Royal College of Music onder leiding van Neil Mackie, waar hij de RCM Peter Pears en Mason beurzen ontving, en aan het Royal Academy of Music onder Ryland Davies, waar hij een Kohn Bach Scholarship en een volledige toelatingsbeurs ontving. Hij kreeg ook een Susan Chilcott Scholarship, is benoemd tot Royal Philharmonic Society Young Artist en was Associate Artist van het Classical Opera Company. Hij was ook lid van de prestigieuze Académie van het Aix-en-Provence Festival, waar hij in concert optrad met Louis Langrée en de Camerata Salzburg.

Concerten