Sara Mingardo

Sara Mingardo

Solist

Biografie Sara Mingardo

Sara Mingardo (geboren op 2 maart 1961) is een Italiaanse klassieke alt die sinds de jaren 1980 een actieve internationale carrière heeft in concerten en opera's. Haar complete opname van Anna in Hector Berlioz's Les Troyens won een Gramophone Award en zowel de Grammy Award voor Best Opera Recording als de Grammy Award voor Best Classical Album in 2002. Enkele van de andere rollen die ze op het podium of op plaat heeft vertolkt, zijn Andronico in Tamerlano, Mistress Quickly in Falstaff, Rosina in The Barber of Seville, en de titelrollen in Carmen, Giulio Cesare, Riccardo Primo, en Rinaldo. Ze heeft ook verschillende cantates van Vivaldi, cantates van Bach en concertwerken zoals Mozart's Requiem, Rossini's Stabat Mater en Vivaldi's Gloria opgenomen, onder andere.

Geboren in Venetië, studeerde Mingardo zang bij Paolo Ghitti in haar geboortestad aan het Conservatorio di Musica Benedetto Marcello di Venezia. Ze won de eerste prijs op de Toti dal Monte International Singing Competition en de Prize Giulietta Simionato op de 23e Vienna Competition. Ze maakte haar professionele operadebuut in 1987 als Fidalma in Domenico Cimarosa's Il matrimonio segreto in Avezzano. Haar carrière ontwikkelde zich snel, en tegen 1989 had ze al optredens gehad in La Scala, La Fenice, het Salzburg Festival, het Teatro Regio di Torino en het Teatro di San Carlo, naast andere grote theaters.

Mingardo heeft sindsdien een druk zangschema gehandhaafd. Haar optredens omvatten verschijningen op het Aix-en-Provence Festival, de Bregenzer Festspiele, Carnegie Hall, het Festival de Beaune, het Festival della Valle d'Itria, het Grand Théâtre de Genève, La Monnaie, het Liceu, het Montreux-Vevey Festival, de Lausanne Opera, de Opéra de Monte-Carlo, de Opéra national de Montpellier, de Santa Fe Opera, het Schwetzingen Festival, de Semperoper, het Théâtre des Champs-Élysées, het Teatro Comunale di Bologna, het Teatro Comunale Florence, het Teatro de la Zarzuela, het Teatro Lirico di Cagliari, het Teatro Massimo, het Teatro Lirico Giuseppe Verdi, en het Teatro Real, onder andere. Ze heeft ook gezongen met vele gerenommeerde orkesten in concert, waaronder het Berlin Philharmonic, het Boston Symphony Orchestra en het London Symphony Orchestra.

Concerten