Matthew brook

Matthew Brook

Solist

Biografie Matthew Brook

Matthew Brook staat bekend om zijn eerlijke en open vertolking van personages, zowel op het operapodium als op het concertpodium. Hij sprong in 2007 in de schijnwerpers met zijn met een Gramophone Award bekroonde opname van Handels Messias met het Dunedin Consort, gevolgd door eveneens lovend ontvangen opnames van Acis and Galatea en de Matthäus-Passion. Hij heeft als solist opgetreden in heel Europa, Australië, Noord- en Zuid-Amerika en het Verre Oosten, en heeft samengewerkt met vele van 's werelds toonaangevende dirigenten. Hij heeft wereldwijd een reputatie opgebouwd voor zijn interpretatie van de muziek van J.S. Bach en George Frederic Handel, maar zijn muzikale voorkeuren strekken zich verder uit dan dit, waarbij hij vaak nieuwe opdrachten uitvoert.

Andere werken die hij regelmatig uitvoert als concertrepertoire zijn onder meer Beethovens Negende Symfonie en Missa Solemnis, Berlioz' L'Enfance du Christ, Brahms' Requiem, Elgars Dream of Gerontius, Haydns Die Schöpfung en Die Jahreszeiten, Mendelssohns Elias, Tippetts A Child of Our Time en Waltons Belshazzar's Feast.

Matthew heeft langdurige samenwerkingen gehad met dirigenten zoals Sir Andrew Davis, Harry Bicket, Bernhard Labadie, Christophe Rousset, John Nelson, Sir John Eliot Gardiner, Philippe Herreweghe, John Butt, Harry Christophers, Paul McCreesh en wijlen Sir Charles Mackerras, Sir Roger Norrington en Richard Hickox. Hij heeft ook samengewerkt met Richard Tognetti, Sir Mark Elder, Emmanuelle Haïm, Laurence Equilbey, Maxim Emelyanchev, Mirga Gražinytė-Tyla en Christian Curnyn.

Concerten