12 Martin Ba êcker c Sony Music Entertainment2955

Martin Fröst

Solist

Alom erkend als een kunstenaar die voortdurend op zoek is naar nieuwe manieren om de klassieke muziekarena uit te dagen en opnieuw vorm te geven, omvat zijn repertoire mainstream klarinetwerken en verschillende hedendaagse stukken die hij persoonlijk heeft verdedigd.

Klarinettist, dirigent en Sony Classical-opnamekunstenaar Martin Fröst staat bekend om het verleggen van muzikale grenzen en is door de New York Times beschreven als 'een virtuositeit en een muzikaliteit die onovertroffen is door elke klarinettist - misschien wel elke instrumentalist – in mijn herinnering'. Alom erkend als een kunstenaar die voortdurend op zoek is naar nieuwe manieren om de klassieke muziekarena uit te dagen en opnieuw vorm te geven, omvat zijn repertoire mainstream klarinetwerken en verschillende hedendaagse stukken die hij persoonlijk heeft verdedigd. 

Winnaar van de Léonie Sonning Music 2014 Prijs, een van 's werelds hoogste muzikale onderscheidingen, Fröst was de eerste klarinettist die de prijs kreeg en voegde zich bij een prestigieuze lijst van eerdere ontvangers, waaronder Igor Stravinsky en Sir Simon Rattle. International Classical Music Awards verkozen hem tot hun 2022 Artist of the Year Award voor zijn innovatieve wereldwijde carrière, indrukwekkende discografie en filantropie. Fröst werd aangekondigd als Artist in Residence bij Orchestre de la Suisse Romande en Orquesta Sinfónica de Castilla y León voor het seizoen 2023/24. Hij blijft zich richten op zijn activiteiten als chef-dirigent van het Swedish Chamber Orchestra, waaronder SCO Festival Fröstivalen, concerten met internationale gasten artiesten en een aankomende tour in oktober 2023. 

Na succesvolle premières van Anna Clyne's Klarinetconcert met Koninklijk Concertgebouworkest en Philharmonia Orchestra, blijft hij dat werk verdedigen met orkesten, waaronder het Filharmonisch Orkest van Helsinki en het Antwerp Symphony Orchestra. In in het seizoen 2023/24 zal Martin Fröst een nieuw klarinetconcert in première brengen, voor hem geschreven door de Zwitserse componist Michael Jarrell met uitvoeringen in Orchestre de la Suisse Romande en Orchestre National du Capitole de Toulouse. Andere hoogtepunten van het seizoen zijn de terugkeer naar het Swedish Radio Orchestra en het Orchestre de Paris en Sally Beamish's Double Concerto Distans met Janine Jansen en London Symphony Orchestra.

Concerten