18 Mark Padmore022 MP Marco Borggreve

Mark Padmore

Solist

Hij heeft een internationale carrière opgebouwd in opera, concert en recital. Zijn optredens in Bach-passies hebben bijzondere aandacht gekregen, vooral zijn beroemde uitvoeringen als evangelist in de Matthäus en Johannes Passionen met de Berliner Philharmoniker en Simon Rattle, geënsceneerd door Peter Sellars.

Mark Padmore werd geboren in Londen en studeerde aan King's College in Cambridge. Het huidige seizoen staat in het teken van recitals, waaronder optredens in Barcelona en Madrid met Julius Woerd; Alicante met het Elias Strijkkwartet; het Muziekgebouw Amsterdam met Till Fellner; het Théâtre de l'Athénée Paris met Julius Drake en Schubert Winterreise met Mitsuko Uchida in Carnegie Hall New York, het Kimmel Center Philadelphia en de University of California in Berkeley. 

Na een residentie in Wigmore Hall in het seizoen 2021/22 waar hij zijn relatie met pianisten Till Fellner, Imogen Cooper, Mitsuko Uchida en Paul Lewis keerde hij vorig seizoen terug naar Wigmore Hall en zong Vaughan Williams en Fauré met het Elias Quartet en James Baillieu. In het seizoen 2022/23 verscheen hij ook op het podium in de titelrol van een nieuwe productie van Monteverdi Il ritorno d'Ulisse in patria onder leiding van Fabio Biondi, zong hij de wereldpremière van Mark-Anthony Turnage's liederencyclus A constant obsession with the Nash Ensemble en gaf hij concerten met Sinfonieorchester Basel en Deutsche Kammerphilharmonie Bremen. 

Mark's meest recente optreden in het Royal Opera House, Covent Garden was een nieuwe productie van Britten's Death in Venice, waar zijn uitvoering werd beschreven als een 'tour de force' en 'voortreffelijk van stem, ... Aschenbach's fysieke en spirituele instorting met buitengewone details en inzicht'. Andere operarollen waren Captain Vere in Britten, Billy Budd en Evangelist in een enscenering van Matthäus Passion voor het Glyndebourne Festival en hoofdrollen in Harrison Birtwistle, The Corridor en The Cure op het Aldeburgh Festival. 

Mark treedt op met 's werelds toonaangevende orkesten. Hij was Artist in Residence voor het seizoen 2017/18 bij de Berliner Philharmoniker en bekleedde een soortgelijke functie bij het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks in 2016/17. Zijn werk met het Orchestra of the Age of Enlightenment omvatte projecten die zowel de Bach-, Johannes-, als de Matthäus Passion zonder dirigent verkenden en die wereldwijd werden geprezen. 

Zijn uitgebreide en bekroonde discografie omvat Schumanns Dichterliebe met Kristian Bezuidenhout en Schubert-liedcycli met Paul Lewis, beide voor Harmonia Mundi. Beschreven door de New York Times als "Schubert Masters". Mark Padmore en Mitsuko Uchida startten met een reeks veelgeprezen, wereldwijde recitals en deze samenwerking heeft geresulteerd in een opname op Decca Classics van Schubert Schwanengesang en Beethoven An die ferne Geliebte. Mark was artistiek directeur van het St. Endellion Summer Music Festival in Cornwall van 2012-2022, verkozen tot 2016 Vocalist of the Year door Musical America en benoemd tot CBE in de 2019 Queens' Verjaardag Erelijst. 

Concerten