Marie Luise Werneburg

Marie Luise Werneburg

Solist

Biografie Marie Luise Werneburg

De sopraan Marie Luise Werneburg groeide op in een pastorie in Dresden, waar kunst, muziek en literatuur een centrale rol speelden.

Tijdens haar opleiding kerkmuziek en zang in Dresden en Bremen specialiseerde ze zich al in de muziek uit de 17e en 18e eeuw, die haar passie weerspiegelt en haar stem een thuis biedt. Het muzikale centrum en een constante uitdaging voor haar zijn de werken van Heinrich Schütz en Johann Sebastian Bach.

Marie Luise treedt wereldwijd op als solist, en werkt samen met de Bachstiftung St. Gallen/Ruedi Lutz, Collegium Vocale Gent/Philippe Herreweghe, Nederlandse Bachvereniging/Shunske Sato, Bach Collegium Japan/Masaaki Suzuki, Musica fiata/Roland Wilson, Continuu-m/Elina Albach en Weser Renaissance/Manfred Cordes.

In haar groeiende discografie zijn ook eigen liedprojecten te vinden. Zo realiseerde ze in 2021 bijvoorbeeld, samen met pianist Sebastian Knebel, opnames van liederen van de Duitse componist Johann Gottlieb Naumann voor cpo.

Marie Luise woont met haar man en drie kinderen in Berlijn, waar ze ook lesgeeft aan de Hochschule für Musik Hanns Eisler. Ze houdt van de ontwerpen van William Morris en de romans van Haruki Murakami, en leest poëzie en sprookjes in verschillende contexten.

Concerten