Maartje Rammeloo

Maartje Rammeloo

Solist

Biografie Maartje Rammeloo

De veelzijdige sopraan Maartje Rammeloo wordt geprezen om haar vermogen om warme, lyrische lijnen te combineren met briljante coloratura en een energieke podiumaanwezigheid.

Na zowel klassiek zang als musicaltheater te hebben gestudeerd, kan ze beide werelden moeiteloos verbinden en is ze gespecialiseerd in cross-over theater en zang.

In de loop der jaren heeft mevrouw Rammeloo vele operarollen gezongen in Nederland en daarbuiten.

Haar optredens omvatten: Marzelline (Fidelio, Beethoven), Pamina (Die Zauberflöte, Mozart), Musetta (La Bohème, Puccini), Cunegonde (Candide, Bernstein), Lucy (The Telephone, Menotti), Adina (l'Elisir d'Amore, Donizetti) en La Comtesse Adèle (Le Comte Ory, Rossini).

Ze maakte haar debuut bij De Nationale Opera met de rol van Prêtresse (Iphigénie en Tauride, Gluck), samenwerkend met regisseur Pierre Audi, dirigent Marc Minkowski en Les Musiciens du Louvre. Daarna werd ze gevraagd om terug te komen om de titelrol van Lucia di Lammermoor te coveren, werkend met dirigent Carlo Rizzi en regisseur Monique Wagemakers. In 2019 keerde ze terug naar Amsterdam, waar ze Miss Hope speelde in The Boy Who Grew Too Fast van Menotti.

Maartje was betrokken bij verschillende nieuw gecreëerde opera's, waaronder The Tsar, his wife her lover and his head, over Tsaar Peter de Grote, die speelde op verschillende operafestivals, en ze tourde door Europa met de nieuwe creatie Be With Me Now, die in première ging op het Festival d'Aix-en-Provence.

Naast deze operarollen treedt mevrouw Rammeloo regelmatig op als solist in concerten en oratoria, samenwerkend met dirigenten zoals Markus Stenz, Skip Sempé, Marc Albrecht, Jac van Steen, Tomáš Netopil, Anthony Hermus en James Gaffigan.

Mevrouw Rammeloo heeft verschillende prijzen gewonnen. Ze ontving de Staetshuys Fonds Prijs bij het Internationale Vocalisten Concours in 's-Hertogenbosch en won de Jo Bollekamp Prijs voor meest veelbelovende solist tijdens de Erna Spoorenberg Vocalisten Presentatie.

Hierna werd Maartje prijswinnaar bij de Hans Gabor Belvedère Competitie en finalist bij de Montserrat Caballé Competitie in Zaragoza en de Wilhelm Stenhammar Competitie in Zweden.

Maartje studeerde zowel klassiek zang als musicaltheater aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, waar ze haar masterdiploma (cum laude) behaalde met specialisatie in operette en klassiek muziektheater.

Ze nam deel aan masterclasses van Montserrat Caballé, Raul Gimenez, Elly Ameling, Bernarda Finck en aan het Mozarteum in Salzburg bij Edith Wiens, onder anderen.

Voor meer dan 5 jaar studeerde Maartje bij de wereldberoemde mezzosopraan Jard van Nes. Tegenwoordig werkt ze met Amerikaanse coaches Ira Siff en Roberta Alexander.

Concerten