Jos van Veldhoven

Jos van Veldhoven

Dirigent

Biografie Jos van Veldhoven

De Nederlandse dirigent Jos van Veldhoven volgde zijn opleiding aan het Instituut voor Muziekwetenschap aan de Universiteit van Utrecht. Hij studeerde ook koordirectie en orkestdirectie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Sinds 1983 is Jos van Veldhoven de muzikaal leider van de Nederlandse Bachvereniging. Hij dirigeert regelmatig koor en orkest in Nederland en in het buitenland in concerten met de belangrijkste werken van J.S. Bach en zijn tijdgenoten, waaronder de traditionele uitvoeringen van de Matthäus-Passion (BWV 244) in Naarden. Sinds 1989 is hij ook dirigent van Cappella Figuralis, een ensemble van solisten van de Nederlandse Bachvereniging dat gespecialiseerd is in 17e-eeuwse muziek. Daarnaast leidt hij het Utrechts Barok Consort dat hij in 1976 heeft opgericht. De laatste tijd trok Jos van Veldhoven de aandacht met uitvoeringen van 'nieuw' repertoire in oude muziek.

Jos van Veldhoven doceert koordirectie aan het Conservatorium van Amsterdam en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Concerten