Axelrod John Istvan Kohan

John Axelrod

Dirigent

Met een buitengewoon divers repertoire, innovatieve programmering en charismatische uitvoeringsstijl wordt John Axelrod algemeen erkend als een van de toonaangevende dirigenten van vandaag en is hij gewild bij orkesten over de hele wereld. In 2022 werd Maestro Axelrod unaniem gekozen als chef-dirigent van de Bucharest Symphony Orchest.

Sinds 1996 dirigeerde Axelrod meer dan 175 orkesten over de hele wereld, 35 opera's en kent hij langdurige relaties, uitnodigingen en opnames met Europese orkesten zoals het Berlijnse RSB, NDR Symphony Hamburg (ElbePhilharmonie), Leipzig Gewandhaus Orchester, Beierse Radio Symphony, hr-Sinfonieorchester. Axelrod heeft regelmatig samengewerkt met internationale artiesten als Lang Lang, Daniel Hope, Fazil Say, Thomas Hampson, Martin Grubinger, Patricia Kopatchinskaya, Gabriela Montero, Enrico Dindo, Vadim Guzman, David Garrett, Khatia Buniatishvili, Enrico Dindo, Nadja Michael, Jan Lisiecki, Teodora Gheorghiu, Albrecht Mayer en Rinat Shaha.

Axelrod was actief betrokken bij het werken met jonge professionele muzikanten. Hij was de chef-dirigent van het Pacific Music Festival in Sapporo, en hij heeft getourd met het Santander Orchestra, het Schleswig-Holstein Festival Orchestra tot de Salzburg Festival, het Orkest Giovanile Italiana, de Accademia della Scala tot Muscat, de NordDeutsche Junge Philharmonie en het Weense Jeunesse Orkest. In 2020 creëerde Maestro Axelrod CMO, Conductors Masterclass Online en geeft nu les aan 26 studenten wereldwijd. In 2022 leidde Maestro Axelrod de Masterclass en competitie van het Boekarest Muziekinstituut.

Axelrod studeerde in 1988 af aan de Harvard Universiteit. Persoonlijk opgeleid door Leonard Bernstein in 1982, hij studeerde ook aan het conservatorium van St. Petersburg Ilya Musin in 1996 en werd van 1997 tot 1997 begeleid door Christoph Eschenbach In 2000 maakten we zijn professionele debuut als assistent-dirigent bij Parisfal het Bayreuth-festival.