Jaume Santonja Conductor by Anna Tena 2

Jaume Santonja

Dirigent

In juni 2020 werd hij geselecteerd uit de vier meest veelbelovende jonge dirigenten om deel te nemen aan de exclusieve masterclasses bij Iván Fisher en het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam.

Jaume Santonja werd met ingang van het seizoen 2022/2023 benoemd tot vaste gastdirigent van het Orchestra Sinfonica di Milano. Hij was voormalig adjunct-dirigent van het Euskadiko Orkestra, Basque National Symphony Orchestra en hij is een regelmatige gast van de belangrijkste orkesten in zijn geboorteland Spanje: Orquesta y Coro Nacionales de España - OCNE, Orquestra de la Comunitat Valenciana - OCV, Orquesta Sinfónica de Tenerife - OST , Real Filharmonía de Galicia - RFG, Orquesta Sinfónica de Bilbao - BOS, Orquesta de Extremadura - OEX, Oviedo Filarmonía - OFil.

Santonja, voormalig assistent-dirigent van het wereldberoemde City of Birmingham Symphony Orchestra - CBSO in Groot-Brittannië, dirigeert onder meer het BBC National Orchestra of Wales, Antwerp Symphony Orchestra, Stavanger Symphony, Royal Northern Sinfonia, Phion Orkest, Philzuid, Berlgrade Philharmonic en andere orkesten. In juni 2020 werd hij geselecteerd uit de vier meest veelbelovende jonge dirigenten om deel te nemen aan de exclusieve masterclasses bij Iván Fisher en het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam.

Jaume is de oprichter van het muziekcollectief AbbatiaViva, een collectief dat nieuwe manieren wil verkennen om muziek te presenteren en te waarderen. Via dit project heeft Jaume zijn toewijding en passie voor de promotie van muziek getoond en zijn verlangen om muziek dichter bij een nieuw publiek te brengen. Wat betreft academische opleiding heeft Jaume Santonja een Master of Music in Conducting behaald aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, in België, waar hij profiteerde van de kennis en begeleiding van de uitmuntende faculteit van de instelling. 

Daarnaast heeft hij een Master of Music in Percussion van het Conservatorium van Amsterdam in Nederland, waar hij zijn vaardigheden als percussionist heeft aangescherpt en een solide muzikale achtergrond heeft verworven. Eerder behaalde hij zijn Higher Graduate Degree in Percussion aan het gerenommeerde ESMuC (Escola Superior de Música de Catalunya) in Barcelona, ​​Spanje. In juni 2020 werd Jaume geselecteerd als een van de vier deelnemers aan de prestigieuze Ammodo masterclass dirigeren, georganiseerd door het Koninklijk Concertgebouworkest van Amsterdam, onder leiding van maestro Iván Fischer. Deze unieke en verrijkende ervaring stelde hem in staat zijn uitvoerende vaardigheden en kennis van dirigeren verder aan te scherpen, waardoor zijn reputatie als internationaal gerenommeerd dirigent werd versterkt.

Concerten