Wouters Jan

Jan Wouters

Solist

Jan Wouters debuteerde in 2022 als Oberon in een nieuwe productie van Brittens A Midsummer Night's Dream bij Opera Zuid.

In 2018 creëerde hij de rollen van Herr C en Evengelizzatore in de wereldpremière van liminale ruimte tijdens het hedendaagse muziekfestival Münchener Biennale. In 2016 maakte hij zijn debuut in het hoofdpersonage Refugee in Dove's Flight in het Prinzregententheater in München.

In 2019 maakte Jan Wouters zijn bedrijfsdebuut bij Opera Ballet Vlaanderen in de balletpremière van Cantus Firmus / Mea Culpa, gebaseerd op cantates van Bach en Schütz. De countertenor voerde Tolomeo uit in Händels Giulio Cesare in de Reaktorhalle in München in 2017. In 2021 speelde hij Oronte in Walpurgis' Talestri met Kammeroper München.

Jan Wouters' repertoire als concertsolist omvat Bachs cantates, Weihnachtsoratorium, Johannes Passion en Matthäus Passion, Berlioz' Les Nuits d'été, Charpentier's Te Deum, Elgar's Sea Pictures, Händels Messiah en Ode for the Birthday of Queen Anne, Haydns Nelson Mass, Mitchell's Cavell Mass, Mozarts Requiem, Pergolesi's Stabat Mater, Purcells Come ye sons of art, Rossini's Petite messe solennelle, Tuma's Stabat Mater en Vivaldi's Gloria en Stabat Mater.  In maart 2024 gaat hij met philharmonie zuidnederland op tournee met Bachs Matthäus Passion. Jan Wouters is ook een toegewijd recitalist en zingt Elgar's Sea Pictures, Finzi's liederencyclus Let us garlands bring en Lieder van Fauré, Hahn, Schubert, Strauss, Vandewege, Wolf en Strauss.