Jan Wouters

Jan Wouters

Solist

Biografie Jan Wouters

In 2022 maakte Jan Wouters zijn debuut als Oberon in Brittens A Midsummer Night’s Dream bij Opera Zuid. In 2018 creëerde de Belgische countertenor tijdens het hedendaagse muziekfestival Münchener Biennale de rollen van Herr C en Evangelist in de wereldpremière van "liminal space". In 2017 maakte hij indruk in de hoofdrol van de Refugee in Dove's Flight in het Prinzregententheater in München.

In 2019 trad Jan Wouters voor het eerst op bij Opera Ballet Vlaanderen. In 2021 vertolkte hij Oronte in Walpurgis' Talestri in een productie van de Kammeroper München, terwijl hij in 2017 te zien was als Tolomeo in Händels Giulio Cesare in de Reaktorhalle in München. Hij heeft samengewerkt met regisseurs zoals Balázs Kovalik, Ola Mafaalani en Olivier Tambosi.

Ook als liedzanger is de Belg actief: zijn repertoire omvat Elgars Sea Pictures, Finzis Lied-Zyklus Let us garlands bring, evenals geselecteerde liederen van Fauré, Hahn, Schubert, Strauss, Vandewege, Wolf en Strauss. Als concert solist heeft Jan Wouters een uitgebreid repertoire: Bach Kantaten, Johannes-Passion, Matthäus-Passion, Weihnachtsoratorium, Berlioz' Les Nuits d'Été, Charpentiers Te Deum, Elgars Sea Pictures, Händels Messiah en Ode for the Birthday of Queen Anna, Haydns Nelson Messe, Mitchells Cavell Mass, Mozarts Requiem, Pergolesis Stabat Mater, Purcells Come Ye Sons of Art, Rossinis Petite Messe Solennelle, Tumas Stabat Mater, Vivaldis Gloria, Stabat Mater en Il Mondo del 'Prete Rosso'.

In maart 2024 gaat Jan Wouters op tournee met de Philzuid. De countertenor werd tijdens optredens begeleid door ensembles zoals Ensemble Octopus, Münchner Rundfunkorchester, en Philzuid, en hij zong onder leiding van dirigenten zoals Hartmut Haenchen, Jan Müller-Wieland en Ulf Schirmer.

Concerten